14.8 C
Athens

Βιγιαρεάλ – Γιουβέντους 1-1: Ο Βλάχοβιτς έσπασε ρεκόρ, η πρόκριση περνά από το Τορίνο (vid)

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς χρειάστηκε μόλις 32 δευτερόλεπτα για να σκοράρει στην πρώτη του εμφάνιση στο Champions League και όλα προμηνύουν έναν συγκλονιστικό επαναληπτικό

Ο Ντούσαν Βλάχοβιτς έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο στο Champions League με τη φανέλα της Γιουβέντους αλλά αυτό δεν έφτανε στη Μεγάλη Κυρία που θα πρέπει να τα δώσει όλα στο Τορίνο αν θέλει να περάσει στους «8». Στο «Θεράμικα» οι Ιταλοί έμειναν στο 1-1 με τη Βιγιαρεάλ που παρά τη μεγάλη απουσία του Ζεράρ Μορένο ήταν ανώτερη και ενδεχομένως να άξιζε ακόμα και τη νίκη.

Ο Βλάχοβιτς έσπασε το ρεκόρ του Αντρέας Μέλερ το 1995 με το γρηγορότερο γκολ παίκτη που κάνει ντεμπούτο στη διοργάνωση (στα 32″ μετά τη σέντρα) και έδιωξε το άγχος από τους Ιταλούς. Ο Ντανίλο με φοβερή βαθιά μπαλιά βρήκε τον Σέρβο που κινήθηκε ανάμεσα στους στόπερ των Ισπανών και από πολύ δύσκολη θέση σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρούλι για το 1-0.

Οι Ισπανοί δεν πτοήθηκαν από το γρήγορο γκολ που δέχθηκαν, αντίθετα μάλιστα φρόντισαν να κυριαρχήσουν και να κρατήσουν την μπάλα, ενώ σταδιακά περιόρισαν τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι γλίτωσαν από του… χάρου τα δόντια. Ο Λο Σέλσο είχε δοκάρι στο 12′ από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 16′ ο Ντανζούμα με τακουνάκι είδε τον Σέζνι να μαζεύει την μπάλα παρότι αρχικά φάνηκε να αιφνιδιάζεται.

Ο Αλέγκρι διέγνωσε κάποιες από τις αμυντικές αδυναμίες της ομάδας του και έριξε στο δεύτερο μέρος στο ματς τον Μπονούτσι αλλάζοντας τη διάταξη σε 3-5-2. Η Γιουβέντους φάνηκε ξανά απειλητική αλλά για μικρό διάστημα, με τη Βιγιαρεάλ όμως, να είναι εκείνη που τελικά βρήκε το γκολ στο 66′. Ο Καπού είδε το κενό και πέρασε μαγική μπαλιά για τον Παρέχο που πλάσαρε με τη μία για το 1-1.

Οι δύο ομάδες κινήθηκαν συντηρητικά ως το φινάλε, με τη Γιουβέντους να απειλεί τελευταία και να μη βρίσκει το γκολ. Μάλιστα, προβλήματα τραυματισμών αντιμετώπισαν προς το φινάλε οι Ραμπιό και ΜακΚένι, με τον Αμερικανό να αποχωρεί υποβασταζόμενος.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Πεδράθα (79′ Εστουπινιάν), Τσουκουέζε (90′ Πίνο), Καπού, Παρέχο, Αλμπέρτο Μορένο (79′ Τριγέρος), Λο Σέλσο, Ντανζούμα (90′ Ντιά)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Ντε Σίλιο (87′ Πελεγκρίνι), Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Σάντρο (46′ Μπονούτσι), Κουαδράδο, Λοκατέλι (71′ Αρτούρ), Ραμπιό, ΜακΚένι (81′ Ζακάρια), Μοράτα, Βλάχοβιτς

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς