21.4 C
Athens

Τσέλσι – Λιλ 2-0: Έκαναν τα απολύτως απαραίτητα και πάτησαν γκάζι για τους «8» οι Λονδρέζοι (vid)

Ένα γρήγορο γκολ, μια συντηρητική προσέγγιση, ένα ακόμη όταν ο ρυθμός είχε πέσει και κάπως έτσι η Τσέλσι του Τούχελ είναι με το ενάμισι πόδι στα προημιτελικά του Champions League

Η Τσέλσι επιβεβαίωσε και στην πράξη πως είναι το φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, επικρατώντας εύκολα με 2-0 της Λιλ στο Λονδίνο χάρη στα γκολ των Χάβερτς και Πούλισιτς. Ο Τόμας Τούχελ μάλιστα άφησε στον πάγκο Λουκάκου και Βέρνερ, με τον Γερμανό Κάι Χάβερτς να αντικαθιστά επάξια και τους δύο και να βρίσκει δίχτυα με το καλησπέρα.

Αφού πρώτα απείλησε δις την εστία του Ζαρντίμ (ο οποίος στην πρώτη περίπτωση έκανε εξαιρετική απρόκρουση) στο 8ο λεπτό έκανε το 1-0. Ο Ζιγές εκτέλεσε από τα αριστερά το κόρνερ και ο Γερμανός με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το 1-0. Με αυτό το γκολ η Τσέλσι έγινε και η πρώτη που έχει τα περισσότερα γκολ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση από εκτελέσεις κόρνερ!

Οι Γάλλοι κράτησαν την μπάλα μετά το 1-0 αλλά κλασική ευκαιρία για να ισοφαρίσουν δεν βρήκαν, με τον Μεντί να έχει αρκετά άνετο βράδυ κάτω από τα δοκάρια απέναντι σε μια ομάδα που ποντάρει πολλά στην ταχύτητα των Μπαμπά και Ντέιβιντ.

Οι Λονδρέζοι στο δεύτερο μέρος έλεγξαν την κατάσταση και φρόντισαν να μην απειληθούν καθόλου ακόμα και στο διάστημα που ο Γκουβερνέκ έριξε στο παιχνίδι τον Μπουράκ Γιλμάζ και τους Μπεν Αρφά και Ζεγκρόβα.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ δίχως να δυσκολευτεί διαχειρίστηκε το 1-0 και έφτασε στο δεύτερο γκολ στο 63′. Ο Καντέ έκοψε την μπάλα και έτρεξε κάθετα για να γυρίσει την κατάλληλη στιγμή αριστερά στον Πούλισιτς που με πολύ ωραίο σουτ σημείωσε το 2-0. Οι Μπλε δεν κινδύνευσαν σε κανένα σημείο του αγώνα στο δεύτερο μέρος και θα πάνε στη ρεβάνς απλά για να διαχειριστούν αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αλόνσο (80′ Σαρ), Καντέ, Κόβατσιτς (51′ Λόφτους-Τσικ), Ζιγές (60′ Σαούλ), Πούλισιτς (80′ Βέρνερ), Χάβερτς

ΛΙΛ: Ζαρντίμ, Τσελίκ, Φόντε, Μπότμαν, Τζαλό (76′ Γκούντμουντσον), Ονανά (65′ Γιλμάζ), Τσέκα, Αντρέ, Σάντσες (81′ Μπεν Αρφά), Ντέιβιντ (81′ Ζεγκρόβα), Μπαμπά

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς