18.6 C
Athens

Τούρκογλου: Κάθε μέρα που περνάει η Euroleague βλάπτει όλο και περισσότερο το μπάσκετ

Την δυσαρέσκεια του απέναντι στην Euroleague, εξέφρασε ο πρόεδρος της τουρκικής Ομοσπονδίας, Χέντο Τούρκογλου μετά την απόφαση για ορισμό εξ αναβολής αγώνων την Κυριακή (27/2) ανάμεσα στους αγώνες της Τουρκίας με την Ελλάδα για τα προκριματικά του παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Τούρκογλου υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη κίνηση της Euroleague απαξιώνει και βλάπτει το μπάσκετ ενώ τόνισε πως πρέπει να μπει ένα τέλος στην τωρινή κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκογλου είπε:

«Εύχομαι οι σύλλογοι να μπορούσαν να έχουν λόγο σε αυτό που συμβαίνει σε αυτή την διαδικασία. Πρώτη φορά βλέπω την EuroLeague να ορίζει αγώνες Σαββατοκύριακο. Θεωρώ ότι κάθε μέρα που περνάει η EuroLeague απαξιώνει και βλάπτει το μπάσκετ. Θέλουμε να αφήσουν στην άκρη τους εγωισμούς σε αυτή την κόντρα. Καλούμε τους παίκτες για μόλις μερικές ημέρες. Δεν ξέρουμε αρχικά ποιος θα έρθει και ποιος όχι, ενώ δεν μπορούν να προπονηθούν. Δεν είναι σωστό για την EuroLeague να ορίζει αγώνες εν μέσω αγώνων των εθνικών ομάδων.

Δεν μπορούν καν να κάνουν την δουλειά τους πλέον στην EuroLeague. Δεν θα έπρεπε να βάζουν τις αξίες κάθε χώρας στο περιθώριο. Υπάρχει πιθανότητα αυτοί οι αγώνες να κρίνουν ποια ομάδα θα προκριθεί σε κάποιο Eurobasket ή Παγκόσμιο Κύπελλο. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε και θέλω να ευχαριστήσω τις δύο ομάδες που μας εκπροσωπούν στην EuroLeague για την κατανόηση και που μας παραχώρησαν τους αθλητές τους. Θα αγωνιστούν χωρίς να έχουν κάνει προπόνηση με την εθνική. Πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση, είναι σημαντικό. Θα ξαναπροσπαθήσουμε. Πιστεύουμε ότι πρέπει να τελειώσει αυτό».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς