15 C
Athens

Τα… έχωσε στην Παρί ο Βαλμπουενά: «Δεν τους είδα να μιλάνε σε ματς που ευνοήθηκαν αυτοί από τη διαιτησία»

Ο Ματιέ Βαλμπουενά συνεχίζει να μαγεύει εντός των αγωνιστικών χώρων ακόμα και στα 37 του, καθώς ήταν αυτός που έκρινε την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Βόλο την περασμένη Κυριακή στο Πανθεσσαλικό με ένα τρομερό τελείωμα ενδεικτικό της αψεγάδιαστης και διαχρονικής κλάσης του.

Ο άσος των Πειραιωτών, παράλληλα, αφήνει τον ρόλο του ποδοσφαιριστή και πιάνει αυτόν του σχολιαστή για το κανάλι «RMC» στη Γαλλία, όπου και σχολιάζει την αγωνιστική δράση στη Ligue 1.

Σε αυτά τα πλαίσια ο Γάλλος εξτρέμ των πρωταθλητών Ελλάδας άσκησε έντονη κριτική στην Παρί Σεν Ζερμέν που απέδωσε στα διαιτητικά λάθη την βαριά ήττα με 3-1 από τη Ναντ, τη στιγμή που σύμφωνα με τον Ματιέ έχουν ευνοηθεί πολλάκις σε άλλα παιχνίδια της σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Βαλμπουενά για τον αγώνα της Παρί αλλά και τους Βεράτι – Λεονάρντο:

«Η νίκη της Ναντ ήταν δίκαιη καθώς έκανε μεγάλη εμφάνιση απέναντι στην Παρί. Πιθανώς ο διαιτητής να έκανε κάποια λάθη, αλλά δεν ήταν τρόπος αυτός με τον οποίο αντέδρασαν ο Λεονάρντο και ο Βεράτι. Ο Βεράτι θα πρέπει να σταματήσει να μιλάει, να το κάνει μόνο στο γήπεδο. Δεν έχω κάτι μαζί του, τον θεωρώ πολύ μεγάλο παίκτη, αλλά όταν χάνεις δεν ψάχνεις για δικαιολογίες.

Όταν χάνεις το… βουλώνεις και αναρωτιέσαι τι έφταιξε και τι λάθη έκανες εσύ. Ναι έγιναν λάθη από τον διαιτητή, αλλά δεν είδα σε άλλα παιχνίδια όταν η Παρί αποκτούσε πλεονέκτημα από τις διαιτητικές αποφάσεις (π.χ. στο ματς με την Λιόν) να αναφέρονται σε αυτό ο Λεονάρντο, ο Βεράτι ή κάποιος άνθρωπος της ομάδας».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς