16.1 C
Athens

Αυγενάκης: Οι Λέσχες φιλάθλων θα συνεχίσουν να υπάρχουν, σε αντίθεση με τους χούλιγκανς

Ο Υφ. Αθλητισμού υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ότι οι Λέσχες Φιλάθλων θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, σε αντίθεση με τους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών που θα παραμείνουν κλειστεί μέχρι τις 31 Ιουλίου με σκοπό την απομάκρυνση των χούλιγκανς από τα γήπεδα

Λίγες ώρες μετά τις ανακοινώσεις του υφυπουργείου Αθλητισμού για την πάταξη των φαινομένων της οπαδικής βίας και τα νέα αυστηρά μέτρα που θα τηρούνται για την διασφάλιση της απομάκρυνσης των χούλιγκανς από τα ελληνικά γήπεδα, ο Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ότι οι Λέσχες Φιλάθλων θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, σε αντίθεση με τους συνδέσμους των οργανωμένων οπαδών που θα παραμείνουν κλειστεί μέχρι τις 31 Ιουλίου.

https://athlosnews.gr/anastoli-leitourgias-ton-syndesmon-mechri-tis-31-iouliou-anakoinose-o-l-avgenakis/

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης:

Σχετικά με την έντονη κριτική από την αξιωματική αντιπολίτευση δήλωσε στον ΑΝΤ1 πως: «δεν θα ασχοληθώ με την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά με την ουσία. Καμία ουσία δεν υπάρχει στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς κρινόμαστε ως Κυβέρνηση».

Στη συνέχεια ο Αυγενάκης τόνισε πως «έχουμε νεκρούς δε θα ασχολούμαστε με ανακοινώσεις. Έχουμε υποχρέωση στην κοινωνία να μειώσουμε τις περιπτώσεις οπαδικής βίας. Αν θέλετε να ασχοληθούμε με την αντιπολίτευση, ευχαρίστως, αλλά κάποια άλλη στιγμή. Αυτή τη στιγμή έχουμε πιο σημαντικά».

Για τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε πως «οι Λέσχες φιλάθλων θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όχι όμως οι χούλιγκανς».

Επίσης για τα περιστατικά οπαδικής βίας, ο Υφυπουργός είπε σχετικά: «Η οπαδική βία και τα περιστατικά αυτά δεν έχουν κανέναν χώρο στον αθλητισμό».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς