19.4 C
Athens

Εθνική μπάσκετ: Πρώτη συγκέντρωση στα Άνω Λιόσια χωρίς τους παίκτες των «αιωνίων»

Με 12 παίκτες άρχισε το πρωί της Δευτέρας στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών ενόψει των δύο αγώνων με την Τουρκία (25/2 εντός, 28/2 εκτός), για τα προκριματικά του FIBA World Cup 2023.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος θα έχει σε πρώτη φάση στη διάθεσή του τους 12 από τους 24 παίκτες της προεπιλογής, ώσπου να ενσωματωθούν στις προπονήσεις και παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που χθες αγωνίστηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παρόντες στην πρώτη προπόνηση ήταν οι Δημήτρης Αγραβάνης, Κωστής Γόντικας, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Γιώργος Καμπερίδης, Δημήτρης Κατσίβελης, Γιάννης Κουζέλογλου, Βασίλης Μουράτος, Δημήτρης Μωραϊτης, Νίκος Ρογκαβόπουλος , Γιώργος Τσαλμπούρης, Δημñhτρης Φλιώνης και Βασίλης Χρηστίδης.

Ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας, Σωτήρης Μανωλόπουλος, είπε για αυτή τη νέα προσπάθεια: «Είναι γνωστές και οι ιδιαιτερότητες των παραθύρων και η δυσκολία των αγώνων. Νομίζω δεν έχει νόημα να τα αναλύουμε κάθε φορά. Υπάρχει η ευχάριστη προοπτική της διευρυμένης σύνθεσης σε αυτά τα δύο παιχνίδια, θα περιμένουμε σταδιακά την ένταξη περισσότερων παικτών, ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις συνθήκες να είναι η ομάδα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στους σημαντικούς αυτούς αγώνες».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς