12 C
Athens

Μαρσέιγ – Κλερμόν 0-2: Οι νεοφώτιστοι έσκασαν «βόμβα» με τον συμπαίκτη του Αγκιμπού στη Γουινέα (vid)

Ιστορική – πρώτη – νίκη στην ιστορία της απέναντι στη Μαρσέιγ πανηγυρίζει η Κλερμόν που έκανε άλμα σωτηρίας και βρίσκεται στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη!

Οι νεοφώτιστοι ήταν ομάδα με αρχή, μέση και τέλος και πέτυχαν τη νίκη της χρονιάς με 2-0 στο Βελοντρόμ απέναντι σε μια Μαρσέιγ που απέτυχε να μειώσει τη διαφορά στους 10 από την πρωτοπόρο Παρί Σεν Ζερμέν που γνώρισε βαριά ήττα από τη Ναντ.

Ο Μοχάμεντ Μπαγιό – ο πιο hot φορ στη Ligue 1 – άνοιξε το σκορ με ένα τρομερό σουτ και έφτασε τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα, προερχόμενος μάλιστα από το Κόπα Άφρικα όπου ήταν συμπαίκτης με τον Αγκιμπού Καμαρά στη Γουινέα. Ο διεθνής ταλαντούχος επιθετικός φέρεται να βρίσκεται κοντά στην Τσέλσι, ενώ είναι σημειωμένος στο μπλοκάκι μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Ο Αλεβινά με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 0-2 για την Κλερμόν που πανηγύρισε την πρώτη της νίκη απέναντι στους Φωκαείς.

 

ΜΑΡΣΕΙΓ: Λόπεθ, Λιρόλα (81′ Ενρίκε), Σαλιμπά, Τσαλέτα-Τσαρ, Κολάσινατς (63′ Ντιένγκ), Γκεντουζί, Ρονζιέ, Ζέρσον (89′ Λουάν), Ουντέρ, Μίλικ, Παγιέ

ΚΛΕΡΜΟΝ: Τζοκό, Ζεντάντκα, Χουντοντζί, Σεϊντού, Ενσιμπά, Σαμέντ, Γκαστιέν, Μανίν, Μπαγιό (87′ Κιεΐ), Ρασάνι (82′ Καουί), Ντα Κούνια (69′ Αλεβινά)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς