21.2 C
Athens

ΑΕΚ – ΠΑΣ 2-0: Φάρμακο στις πληγές του Γιαννίκη η πρώην ομάδα του (vid)

Με δυο... σπάνιους σκόρερ (Μάνταλο και Ανσαριφάρντ), η ΑΕΚ νίκησε εύκολα τον ανύπαρκτο ΠΑΣ Γιάννινα που δεν θύμιζε σε τίποτα το εξαιρετικό σύνολο των προηγούμενων αγώνων

Ένας αγνώριστος ΠΑΣ Γιάννινα και λόγω απουσιών, ήταν το… φάρμακο για την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ και την ήττα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης. Οι Κιτρινόμαυροι επιβλήθηκαν με 2-0 των Ηπειρωτών και επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα.

Ο Αργύρης Γιαννίκης πανηγύρισε για δεύτερη φορά μια νίκη απέναντι στην πρώην ομάδα του, δείγμα πόσο καλά τη… γνωρίζει και σε μια περίοδο που είχε πολύ μεγάλη ανάγκη το τρίποντο με μια πειστική εμφάνιση κόντρα σε ομάδα της εξάδας. Οι φιλοξενούμενοι ουσιαστικά απείλησαν μόνο στο πρώτο ημίχρονο, με τον Τσιντώτα να προχωρά σε διπλή επέμβαση σε Οικονομόπουλο και Περέα και να κρατά το μηδέν.

Η κατοχή ήταν ισορροπημένη, με την ΑΕΚ να κερδίζει τις μονομαχίες και τον ΠΑΣ να αμύνεται χαμηλά με πολλούς ποδοσφαιριστές. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι πατούσαν εύκολα στην αντίπαλη περιοχή, με τον Λιβάι Γκαρσία να πατά στην περιοχή πολύ εύκολα και να είναι αρκετά δραστήριος.

Το… τρίποντο ξεκλειδώθηκε από τον Πέτρο Μάνταλο μόλις δύο λεπτά έπειτα από την είσοδό του στην αναμέτρηση. Ο Ρότα έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά και ο μέσος της Ένωσης έπιασε την κεφαλιά ερχόμενος από πίσω για να νικήσει τον Λοντίγκιν και να κάνει το 1-0, λύνοντας το ζήτημα της αποτελεσματικότητας που αντιμετώπιζε ως εκείνο το λεπτό η ομάδα του.

Ο Ηρακλής Μεταξάς δεν είχε τους παίκτες που θα μπορούσαν να αλλάξουν προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας του μεσοεπιθετικά, με τους Λώλη, Μπρένερ και Μορέιρα να μη δημιουργούν στιγμές απειλής στην εστία του Τσιντώτα που ήταν μόνο θεατής στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι τίτλοι τέλους μπήκαν στο 88ο λεπτό. Ο Μάνταλος εκτέλεσε ένα κόρνερ στην καρδιά της περιοχής, με τον Ρίζο να μην απομακρύνει σωστά και τον Ανσαριφάρντ να επωφελείται και να διαμορφώνει το τελικό 2-0.

ΑΕΚ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Σκόρερ: 69′ Μάνταλος, 88′ Ανσαριφάρντ

Διαιτητής: Παπαδόπουλος

Κίτρινες: Χατζισαφί / Εραμούσπε

ΑΕΚ (Γιαννίκης): Τσιντώτας, Ρότα (90′ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Σάκχοβ, Άμραμπατ, Γκαρσία (90+1′ Τάνκοβιτς), Τσούμπερ (67′ Μάνταλος), Ανσαριφάρντ

ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Οικονομόπουλος (80′ Μπρένερ), Εραμούσπε, Ποζνάνσκι (66′ Ρίζος), Λιάσος (80′ Μορέιρα), Στάνκο, Καραχάλιος (81′ Λώλης), Παντελάκης, Ντομίνγκεθ (89′ Μίνα), Περέα

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς