15.9 C
Athens

Μπαρτζώκας: Πήραμε ώθηση από την άμυνα και κατακτήσαμε τον πρώτο στόχο της χρονιάς

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας συνεχάρη τον Παναθηναϊκό για την εμφάνιση του στον τελικό και στη συνέντευξη Τύπου επικεντρώθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο του Ολυμπιακού και στην εκπληκτική άμυνα που έπνιξε τους Πράσινους.

Μέσω αυτής ήρθαν τα καλάθια στην επίθεση, όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, καθώς πνευματικά οι Ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν των παικτών του Πρίφτη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το Κύπελλο: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Η αλήθεια είναι ότι μας έφτασε στα όρια μας με τον τρόπο που έπαιξε. Σκόραρε ορισμένα δύσκολα σουτ. Μείναμε ήρεμοι. Παίξαμε με αυτοπεποίθηση. Η άμυνα μας ήταν καλή στο τέλος, πήραμε ώθηση από αυτό και βρήκαμε ρυθμό για να σουτάρουμε και καλύτερα. Από εκεί και πέρα φτάσαμε στην κατάκτηση του τίτλου κάνοντας σωστή διαχείριση. Φτάσαμε στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου, συνεχίζουμε. Είμαστε χαρούμενοι.

Από εκεί και πέρα επειδή από τα media παρουσιάστηκε ως παιχνίδι ζωής ή θανάτου θα χρησιμοποιήσω κάτι που είχε πει και ο Παναγιώτης Γιαννάκης κάποτε. Έχω παίξει πολλά ματς ζωής ή θανάτου και είμαι ακόμα ζωντανός. Θέλω να πω ότι ήταν μια σημαντική νίκη, δεν αμφιβάλλω για αυτό. Η ήττα σε στεναχωρεί, αλλά ο αθλητισμός αυτά έχει. Δύο παίζουν ένας κερδίζει. Συγχαρητήρια και πάλι στον Παναθηναϊκό. Συγχαρητήρια και στην ομάδα μας. Συγχαρητήρια και στους προέδρους μας. Κατακτήσαμε τον πρώτο στόχο της χρονιάς»

Για το εάν είναι το καλύτερο τακτικά δεκάλεπτο του Ολυμπιακού επί των ημερών του: «Έχω παίξει πολλά παιχνίδια όλα αυτά τα χρόνια. Έχουμε κάνει πολλά. Δεν θέλω να πω ότι το Κύπελλο είναι πιο σημαντικό από την EuroLeague. Αυτοί που μεταφράζουν στο γήπεδο τις οδηγίες του προπονητή είναι οι παίκτες. Οι παίκτες μας έπαιξαν εκπληκτική άμυνα. Νιώθω ότι δεν αφήσαμε τίποτα στον Παναθηναϊκό. Παίξαμε με επαφές κάτι που στο πρώτο ημίχρονο δεν κάναμε. Όταν επιβάλλεσαι στον άλλον πνευματικά και ψυχολογικά αρχίζεις και σκοράρεις πιο εύκολα στην επίθεση. Υπήρχαν κάποιες σημαντικές στιγμές του παιχνιδιού. Για παράδειγμα ήταν σημαντικό τρίποντο του Τάιλερ που μείωσε στους τρεις από τους έξι. Ένα φόλοου του Βεζένκοβ σε επιθετικό ριμπάουντ. Είχαμε σίγουρα καλή παρουσία, αλλά πάντα υπάρχουν λεπτομέρειες που εάν είναι υπέρ σου κερδίζεις».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς