16.8 C
Athens

Λαμία – Απόλλων 1-2: Τεράστιο πρώτο «διπλό» στη Φθιώτιδα και ζωντανός για την παραμονή! (vid)

Κι όμως ο Απόλλωνας είναι ζωντανός! Στο πιο σημαντικό της παιχνίδι στη σεζόν – ως το επόμενο – η Ελαφρά Ταξιαρχία κέρδισε για πρώτη φορά τη Λαμία στη Φθιώτιδα (1-2) και πήρε ένα τρίποντο που τον διατηρεί όρθιο στη μάχη για την παραμονή και στο -5 από την ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου.

Το εντυπωσιακό είναι πως η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα πέτυχε για πρώτη φορά γκολ μετά τις 4 Δεκεμβρίου και μάλιστα σκόραρε σε κανονική ροή αγώνα έπειτα από τρεις μήνες! Στην αντίπερα όχθη η Λαμία γνώρισε τέταρτη σερί ήττα (όλες τον Φεβρουάριο) και μάλιστα με μόλις δύο γκολ ενεργητικό σε αυτό το διάστημα.

Ο Απόλλων που προ ημερών διαμαρτυρήθηκε για τον ορισμό του Κουτσιαύτη φαίνεται πως δικαιώθηκε και εκ του αποτελέσματος και παρά τη νίκη, αφού ο διαιτητής προχώρησε σε καταλογισμό πέναλτι εις βάρος της Ελαφράς Ταξιαρχίας δίχως να υπάρχει παράβαση στη φάση.

Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα ήξερε ότι στη συγκεκριμένη περίοδο αυτό το ματς είναι κομβικό και το έδειξε από τα πρώτα λεπτά. Ο Μαρτίνες έχασε τετ α τετ στο 3′ και ο Ιωαννίδης δοκίμαζε το πόδι του πριν τελικά βρει το γκολ με κεφαλιά. Ο Ντεντάκης από τα δεξιά του έβγαλε τέλεια σέντρα και ο φορ του Απόλλωνα έπιασε την κεφαλιά για το 0-1 στο 29′.

Η Ελαφρά Ταξιαρχία ήλεγξε απόλυτα το ματς στη συνέχεια και μάλιστα έφτασε πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, με τη Λαμία να μην μπορεί να διασπάσει την άμυνα των φιλοξενούμενων και να είναι ακίνδυνη.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου προχώρησε σε αλλαγές στο ημίχρονο, όμως ο Απόλλων ήταν εκείνος που βρήκε το δεύτερο γκολ που άξιζε. O Ιωαννίδης συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Παμλίδη που μπήκε στην περιοχή και αφού έκανε ωραία ενέργεια έπιασε το σουτ για το 0-2.

Ο Απόλλων διατηρούσε εύκολα το προβάδισμα, με τον Κουτσιαύτη να… ανατρέπει τις αριθμητικές ισορροπίες στο 69′ όταν ο Ντεντάκης για σκληρό μαρκάρισμα στον Ρόμανιτς αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο παίκτης παραπάνω βοήθησε τη Λαμία να κλείσει τον Απόλλωνα στα καρέ του και να πιέσει με πολλά κόρνερ τα οποία καθάριζε στον αέρα ο Ρόγκνε που ήταν εξαιρετικός. Με εξαίρεση δύο επικίνδυνες κεφαλιές του Μανούσου και του Τσούκαλου η Λαμία δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Κότσαρη που έκανε σταθερή επέμβαση.

Το πέναλτι που υπέδειξε ο Κουτσιαύτης στις καθυστερήσεις για σπρώξιμο του Ρόγκνε στον Μανούσο (δεν υπήρχε καμία παράβαση) έδωσε τη δυνατότητα στον επιθετικό της Λαμίας να μειώσει από την άσπρη βούλα, με τον Απόλλωνα όμως να αντέχει και να κρατά το σπουδαίο τρίποντο.

ΛΑΜΙΑ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 1-2

Σκόρερ: 90+2′ πεν. Μανούσος / 29′ Ιωαννίδης, 53′ Παμλίδης

Γήπεδο: Αθανάσιος Διάκος

Διαιτητής: Κουτσιαύτης

Κόκκινες: 69′ Ντεντάκης

Κίτρινες: Μανούσος / Γιαννιώτας, Τσίμπσα, Ντομίνγκες, Βιτλής

ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Προβυδάκης, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Νούνιες (46′ Μανούσος), Γκέντσογλου (71′ Βέλλιος), Μπεχαράνο (87′ Τζανδάρης), Μπανγκουρά (46′ Τιρόνε), Ρόμανιτς, Αραμπούλι (62′ Τσούκαλος)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Φέστα): Κότσαρης, Ντεντάκης, Ρόγκνε, Ντομίνγκες, Βιτλής, Τσίμπσα (46′ Κάστρο), Σλίβκα, Παμλίδης (86′ Ραΐλι), Γιαννιώτας (66′ Τσιλούλης), Μαρτίνες (72′ Παπαγεωργίου), Ιωαννίδης (86′ Εμπακογκού)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς