15 C
Athens

Φιορεντίνα – Αταλάντα 1-0: Νεύρα, φλυαρία και ήττα για τους κακούς Μπεργκαμάσκι πριν τον Ολυμπιακό (vid)

Οι Βιόλα έκαναν τα απολύτως απαραίτητα, πάτησαν πάνω στα αργά πόδια των Κουπμάινερς και Ντε Ρόον και με τον Γκονζάλες στη δημιουργία και τον Πιάτεκ στην εκτέλεση υπέταξαν την Αταλάντα δείχνοντας τον δρόμο στον Ολυμπιακό ενόψει της ρεβάνς του 2-1 στο Καραϊσκάκη σε τέσσερις ημέρες από σήμερα

Η Αταλάντα παρουσιάστηκε νευρική και αναποτελεσματική στο ταξίδι της στη Φλωρεντία για την αναμέτρηση με τη Φιορεντίνα, που εκμεταλλεύτηκε πλήρως τα κενά των Μπεργκαμάσκι στην μεσοαμυντική τους γραμμή και με πρωταγωνιστή τον Πιάτεκ πήρε ένα τρίποντο… Ευρώπης (1-0) αφήνοντας τον Γκασπερίνι στον καημό του να βλέπει την ομάδα του να αγνοεί τη λέξη νίκη από τις 9 Ιανουαρίου και την «εξάρα» στην Ουντινέζε!

Οι Βιόλα έκαναν τα απολύτως απαραίτητα, πάτησαν πάνω στα αργά πόδια των Κουπμάινερς και Ντε Ρόον και με τον Γκονζάλες στη δημιουργία και τον Πιάτεκ στην εκτέλεση υπέταξαν την Αταλάντα δείχνοντας τον δρόμο στον Ολυμπιακό ενόψει της ρεβάνς του 2-1 στο Καραϊσκάκη σε τέσσερις ημέρες από σήμερα.

ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΠΙΑΤΕΚ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Σε μία αναμέτρηση που ξεκίνησε με καλό ρυθμό η Φιορεντίνα ήταν αυτή που πήρε από την αρχή τα ηνία και την μπάλα στα πόδια της δημιουργώντας κυρίως από τον άξονα με τον Γκονζάλες, ο οποίος είτε μοίραζε το παιχνίδι στα άκρα, είτε εκτελούσε τον Μούσο όποτε του δινόταν η ευκαιρία.

Η Αταλάντα έδωσε χώρους στους γηπεδούχους σε ένα ξεκάθαρο πλάνο του Γκασπερίνι να χτυπήσει στην αντεπίθεση, ωστόσο πέρα από μία περίπτωση που η ομάδα του κατάφερε να στείλει στην μπάλα στα δίχτυα με τον Μαλινόφσκι αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ορθώς ως οφσάιντ, δεν είχε καθαρό μυαλό στις μεταβιβάσεις, έκανε πολλά λάθη και δεν μπήκε ποτέ στην διεκδίκηση της νίκης.

Οι Μπεργκαμάσκι προέβησαν σε λίγες αλλαγές σε σύγκριση με το ματς της Πέμπτης απέναντι στον Ολυμπιακό, έδωσαν ανάσες σε Πεσίνα, Μουριέλ και Πάσαλιτς, αλλά δεν πήραν τίποτα για ακόμη ένα παιχνίδι από τον Μπογκά που λειτουργούσε ως κρυφό εννιάρι, καθώς και τον Κουπμάινερς στο «10».

Από την άλλη οι Βιόλα βρήκαν σκορ με τον ανεβασμένο Πιάτεκ σε κομβικό σημείο του αγώνα και κράτησαν το προβάδισμά τους μέχρι το φινάλε για να ανέβουν στην 7η θέση όντας στο -2 από τη σημερινή τους αντίπαλο που έμεινε 5η με 44 βαθμούς.

Φιορεντίνα: Ντραγκόφσκι, Οντριοθόλα, Μιλένκοβιτς (66′ Μαρτίνες), Ίγκορ, Μπιράγκι (75′ Τέρζιτς), Μποναβεντούρα (76′ Μαλέχ), Τορέιρα, Καστροβίλι (67′ Μαρτίνες), Σοτίλ, Πιάτεκ, Γκονζάλες.

Αταλάντα (Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι (76′ Σκαλβίνι), Ντεμιράλ, Τζιμσίτι (58′ Πάσαλιτς), Χάτεμπουρ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ (58′ Πεσίνα), Τζαπακόστα (59′ Πετσέλα), Κούπμαϊνερς, Μπογκά (82′ Μιχάιλα), Μαλινόβσκι.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 26ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 18/2

Γιουβέντους – Τορίνο 1-1 (13΄ Ντε Λιχτ / 62΄ Μπελότι)

 

Σάββατο 19/2

Σαμπντόρια – Έμπολι 2-0 (14΄, 29΄ Κουαλιαρέλα)

 

Ρόμα – Βερόνα 2-2 (65΄ Βολπάτο, 84΄ Μποβ / 5΄ Μπαράκ, 20΄ Ταμέζ)

 

Σαλερνιτάνα – Μίλαν 2-2 (29΄ Μπονατσόλι, 72΄ Τζούριτς / 5΄ Μεσίας, 77΄ Ρέμπιτς)

Κυριακή 20/2

Φιορεντίνα – Αταλάντα 1-0 (56′ Πιάτεκ)

Βενέτσια – Τζένοα (16:00)

Ίντερ – Σασουόλο

Ουντινέζε – Λάτσιο

Δευτέρα 21/2

Κάλιαρι – Νάπολι

Μπολόνια – Σπέτσια

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς