14.4 C
Athens

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας (video)

Δρόμοι-ποτάμια στη Λαμία, κατολισθήσεις στη Νάουσα, διακοπές ρεύματος στην Πέλλα, «βούλιαξε» η Πάτρα, «άνοιξαν οι ουρανοί» στην Αργολίδα, χαλάζι στην Κόνιτσα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας. Ο καιρός επιδεινώθηκε ραγδαία και σημειώθηκαν κατολισθήσεις, διακοπές ρεύματος, πλημμύρες και πτώσεις δέντρων.

Στη Λαμία δημιουργήθηκαν προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση εξαιτίας του μεγάλου όγκου βροχής. Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες τηλεφωνήματα για απάντληση υδάτων και για δέντρα που είχαν κοπεί, ενώ οι δρόμοι είχαν μετατραπεί σε ποτάμια.

Κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος σε Νάουσα και Πέλλα

Η σφοδρή κακοκαιρία πλημμύρισε τα σπίτια, τα καταστήματα και τους δρόμους στη Νάουσα. Η Πυροσβεστική δέχθηκε 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ πραγματοποιήθηκε μεταφορά δύο ατόμων από όχημα σε ασφαλές σημείο.

Παράλληλα, διεκόπη η κυκλοφορία στην έξοδο του δρόμου της Νάουσας από πτώση βράχων. Στο σημείο πήγαν μπουλντόζες για να απομακρύνουν τους βράχους και να δοθεί ξανά ο δρόμος στην κυκλοφορία. Τελικά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Από την καταρρακτώδη βροχή δημιουργήθηκε μια μικρή λίμνη στο γήπεδο της πόλης και η τροχαία αναγκαστικά διέκοψε και εκεί την κυκλοφορία. Διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στην Πέλλα.

Ισχυρές καταιγίδες στα Τρίκαλα

Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν τα Τρίκαλα. Τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα στα χωριά στα ριζά του Κόζιακα (Πρόδρομο, Γοργογύρι κ.λπ.), ενώ φυσούσαν θυελλώδεις άνεμοι.

Χαλαζόπτωση στην Αττική

Σφοδρή καταιγίδα και χαλάζι έπληξε και πολλές περιοχές της Αττικής. Τα φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα στην Κάντζα και τη Μαλακάσα. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, η βροχή ήταν καταρρακτώδης ενώ η κίνηση των οχημάτων γινόταν με δυσκολία. Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι πυκνή χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή της Παλλήνης.

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στην Αργολίδα

Έντονες ήταν οι βροχές στο Λυγουριό Αργολίδας και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Επιδαύρου από το απόγευμα της Δευτέρας 27 Αυγούστου 2018. Ισχυρή ήταν η καταιγίδα που έπληξε την κωμόπολη της Αργολίδας με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια.

Η ορατότητα ήταν σχεδόν μηδενική και ανάγκασε τους οδηγούς να σταματήσουν τα αυτοκίνητα τους μέχρι να περάσει το μπουρίνι.

Στο γήπεδο της πόλης, η καταιγίδα βρήκε την τοπική ομάδα του Αριστείων Λυγουριού στην προπόνηση και οι παίκτες έτρεξαν να καλυφθούν στα αποδυτήρια. Δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε σπίτια και καταστήματα.

«Βούλιαξε» η Πάτρα!

Την ίδια ώρα, καταρρακτώδης βροχή με αστραπές και κεραυνούς σημειώθηκαν στην Πάτρα. Η Ακτή Δυμαίων στο ύψος της Παπαφλέσσα μετατράπηκε σε λίμνη, όπως και άλλοι δρόμοι στην πόλη από το ένα άκρο της έως το άλλο.

Σημειώθηκε πτώση δέντρου στην Πατρών-Πύργου στο ύψος της Πατριζιάνας, ενώ πλημμύρες σημειώθηκαν και στο Σαραβάλι. Πολλά τα προβλήματα και στην Άνω Οβρυά.

Αποθήκες γέμισαν νερά και πήγε η Πυροσβεστική για να τα αντλήσει.

Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Κόνιτσα!

Ισχυροί άνεμοι, βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους ισχυρές χαλαζοπτώσεις έπληξαν τις απογευματινές ώρες ορεινές περιοχές της Ηπείρου, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στην Κόνιτσα και στο Ζαγόρι, χωρίς ωστόσο να προκληθούν σοβαρές ζημιές και προβλήματα.

Το χαλάζι έπεσε με τέτοια σφοδρότητα που μέσα σε λίγα μόλις λεπτά μετέτρεψε τα σοκάκια σε ποτάμια και «άσπρισε» τις αυλές των σπιτιών!

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς