19.2 C
Athens

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 1-0: Νίκησε Πράσινους και… Σιδηρόπουλο! (vid)

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος έκανε ό,τι μπορούσε για να γλιτώσει τον Παναθηναϊκό, αλλά η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου τον νίκησε κι αυτόν

Μπορεί ο Παναιτωλικός να μην προλαβαίνει το τρένο των πλέι οφ, ωστόσο το βέβαιο είναι πως οι Αγρινιώτες τη φετινή σεζόν διαθέτουν μια ομάδα που χτυπά στα ίσα κάθε αντίπαλο στην έδρα τους. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου επιβλήθηκε με 1-0 του Παναθηναϊκού και του έσπασε το αήττητο σερί των δύο αγωνιστικών όπου δεν είχε δεχθεί καν γκολ!

Καρλίτος και Αϊτόρ ήταν οι μοναδικοί που είχαν ουσιαστικά καλές τελικές προσπάθειες στο πρώτο μέρος, με τους Πράσινους να έχουν την κατοχή της μπάλας αλλά τον Παναιτωλικό να μπαίνει δυναμικά στις μονομαχίες και να δείχνει πως δεν πρόκειται να καταθέσει εύκολα τα όπλα.

Οι Αγρινιώτες βρήκαν τη μεγάλη τους στιγμή δύο λεπτά μετά τη σέντρα του δευτέρου μέρους. Ο Χαβιέρ Μεντόσα επιβεβαίωσε ξανά ότι είναι ένας από τους καλύτερους μέσους του φετινού πρωταθλήματος. Ο Αργεντινός μέσος με καταπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη για το 1-0 στο 47′ και έμελλε να είναι αυτός που θα κρίνει την αναμέτρηση.

Στο 59’ οι Αγρινιώτες έκλεψαν ξανά την μπάλα ψηλά, με τον Βέργο να γίνεται τελικός αποδέκτης και να πιάνει ένα πολύ καλό σουτ, όμως ο Διούδης έδειξε καλά αντανακλαστικά κι απομάκρυνε σε κόρνερ, ενώ στο 61’ ο Μόρσεϊ είχε μία καλή προσπάθεια που πέρασε λίγο άουτ. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Τάσος Σιδηρόπουλος…

Για την περίπτωση του Τάσου Σιδηρόπουλου έχουν γραφτεί εκατομμύρια λέξεις. Ο άνθρωπος που ένα ολόκληρο σύστημα – αυτό της «εξυγίανσης» – χαρακτήριζε κάποτε ως «κορυφαίο», συνεχίζει να προκαλεί με τις αποφάσεις του. Οι οποίες πάντοτε, κατά έναν περίεργο τρόπο, είναι υπέρ συγκεκριμένων ομάδων.

Τις προάλλες ήταν το πέναλτι – φάντασμα υπέρ του ΠΑΟΚ στη Ριζούπολη, απόψε ήρθε ένα άλλο πέναλτι δώρο στον Παναθηναϊκό. Ο Κορνέλιους έκανε ένα πολύ ψηλό άλμα, ο Ιωαννίδης ήταν αδύνατον να φτάσει εκεί, μέχρι που επενέβη ο Σιδηρόπουλος για να τιμωρήσει μια στιγμιαία επαφή με τα χέρια, όταν πια όλα είχαν κριθεί στη διεκδίκηση της μπάλας. Μόνο που λογάριασε χωρίς τον Γιάννη Ανέστη, ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Καρλίτος στο 68′.

Ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε ξανά στην αναμέτρηση και ο Σιδηρόπουλος έδωσε 7′ καθυστερήσεων, δίχως να αλλάξει κάτι και με τον Παναιτωλικό να πανηγυρίζει για δεύτερη σεζόν μια τόσο μεγάλη νίκη – με το ίδιο σκορ – απέναντι στους Πράσινους.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0

Σκόρερ: 47′ Μεντόσα

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος

Κίτρινες: Χουχούμης, Μαλής / Ρουμπέν, Ιωαννίδης

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Ανέστης, Μαλής, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Φλόρες, Μάρτενσον (80’ Αντούνες), Μόρσεϊ (69’ Ντουάρτε), Μεντόσα (80’ Ντίας), Νταγκό (69’ Καρέλης), Βέργος (90’ Λούι).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες (83’ Κώτσιρας), Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (83’ Κουρμπέλης), Γκατσίνοβιτς (62’ Παλάσιος), Αϊτόρ, Βιτάλ (62’ Ιωαννίδης), Καρλίτος (87’ Χατζηγιοβάνης).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς