24.3 C
Athens

Aτρόμητος – Αστέρας 2-0: Μουνίθ και Έρλινγκμαρκ τον διατήρησαν σε τροχιά σωτηρίας

Πολύτιμη νίκη (2-0) στην προσπάθεια του να γλιτώσει τα μπαράζ υποβιβασμού πήρε ο Ατρόμητος στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης. Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χουάν Μουνίθ που σκόραρε μόλις στο πρώτο λεπτό για το 1-0 και κέρδισε την αποβολή του Κρεσπί λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι Περιστεριώτες πανηγύρισαν ένα σπουδαίο τρίποντο που τους επιτρέπει να κάνουν ρεαλιστικά όνειρα για την 12η θέση ενόψει των play-out.

Για τους γηπεδούχους, μάλιστα, σκόραρε και ο Όγκαστ Έρλινκγμαρκ, ο οποίος αποκτήθηκε στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και βρήκε δίχτυα στο τρίτο του ματς με την ομάδα του Κόλμαν. Παρέμεινε για τρίτη φορά σε ισάριθμα ματς αήττητος στην έδρα του ο Ατρόμητος, προβλημάτισε ξανά ο Αστέρας που οδηγήθηκε σε δεύτερη σερί ήττα μετά το «στραπάτσο» από τον Ιωνικό (2-3) την περασμένη εβδομάδα.

Απομακρύνεται το τρένο των play-off για τους Αρκάδες (7ος με 32 βαθμούς), πλησιάζει τη Λαμία ο Ατρόμητος (στο -1 με 17 βαθμούς).

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΜΕ ΤΟ… ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ

Ο Ατρόμητος ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του Τσιφτσή, σε μία φάση που ο Έλληνας κίπερ δεν εκτίμησε καλά την πορεία της μπάλας από το σουτ του Μουνίθ, με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στα δίχτυα των Αρκάδων για αυτό που ήταν το πιο γρήγορο γκολ των Περιστεριωτών στη φετινή Super League.

Το ματς είχε καλό ρυθμό στο πρώτο 45λεπτο με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τις άμεσες επιθέσεις και να μην μένουν στις άμυνές τους. Ο Αστέρας είχε μία κεφαλιά του Μπαράλες και ένα φάουλ του Σόνι που αντιμετωπίστηκε από τον Γιαννιώτη ως τις μεγαλύτερες στιγμές του για την ισοφάριση, αλλά ο Ατρόμητος ήταν αυτός που βρήκε ξανά την ουσία μέσω του… Κρεσπί.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός μπήκε πολύ δυνατά με τις τάπες σε μία μονομαχία με τον Μουνίθ και ο διαιτητής Καραντώνης τον απέβαλε δίχως δεύτερη σκέψη με απευθείας κόκκινη κάρτα, σε μία φάση που εν πολλοίς καθόρισε και το αποτέλεσμα στο φινάλε.

«ΜΠΛΟΚΑΡΕ» ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ, ΒΡΗΚΕ ΛΥΣΗ ΜΕΣΩ… ΣΟΥΗΔΙΑΣ ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Κι αυτό γιατί οι Αρκάδες είχαν μεν την κυκλοφορία της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο δεύτερο μέρος, ωστόσο τους έλειψε η φρεσκάδα και το καθαρό μυαλό στις τελικές προσπάθειες, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Έρλινγκμαρκ στο 74ο λεπτό. Ο Σουηδός που αποκτήθηκε πριν λίγες εβδομάδες από το Αστέρι «εκτέλεσε» τον Τσιφτσή με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή για να πετύχει το πρώτο του τέρμα με τη νέα του ομάδα και να της χαρίσει ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στη μάχη για την 12η θέση και τη σωτηρία στα «μεγάλα σαλόνια» της Super League.

Από την άλλη για τον Αστέρα ήταν μία ακόμη «κρύα» ήττα που τον φέρνει σε δύσκολη θέση αναφορικά με το τρένο των play-off που αρχίζει να απομακρύνεται από την Τρίπολη. Στο -2 από τον έκτο ΟΦΗ με δύο ματς το σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ 2-0

Διαιτητής: Καραντώνης

Γήπεδο: Περιστερίου

Κόκκινες: 39′ Κρεσπί

Σκόρερ: 1′ Μουνίθ, 74′ Έρλινγκμαρκ

Κίτρινες: Βασιλαντωνόπουλος, Χάρισης / Σίτο, Μπαράλες, Πίτσου

Ατρόμητος (Κόλμαν): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (34′ Βασιλαντωνόπουλος), Χατζηϊσαΐας, Μαυρομμάτης (46′ Παπαδόπουλος), Καστεγιάνο, Χαρίσης, Σάλομον (64′ Έρλινγκμαρκ), Μουνίθ, Ροτάριου (64′ Κλωναρίδης), Κουλούρης, Άλιμπεκ (76′ Ντένιτς)

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Πίτσου, Αντζουλας (87′ Ριέρα), Τασουλής (64′ Αλβάρεζ), Μουνάφο (87′ Καπίγια), Κανελλόπουλος (64′ Ιγκλέσιας), Κρέσπι, Σίτο, Σονί, Μπαράλες

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς