17.2 C
Athens

Με ανατροπή και σούπερ Τσιμίκα η Λίβερπουλ, τρίποντα για Τσέλσι και Άρσεναλ (vid)

Με ασίστ για το 1-1 και σημαντική συνεισφορά στο απίθανο τρίτο γκολ της Λίβερπουλ, ο Κώστας Τσιμίκας επέστρεψε στις πολύ μεγάλες εμφανίσεις - Καθοριστικό - και τυχερό - «διπλό» η Τσέλσι που κλειδώνει την παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν

Ο Κώστας Τσιμίκας ξεκούρασε τον Άντριου Ρόμπερτσον και ο Γιούργκεν Κλοπ χαμογελά. Η Λίβερπουλ με ανατροπή έκαμψε την αντίσταση της Νόριτς στο Άνφιλντ (3-1) και συνέχισε να πιέζει την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

Τα Καναρίνια με τον Δημήτρη Γιαννούλη στον πάγκο και τον Χρήστο Τζόλη εκτός αποστολής απορρόφησαν την πίεση του πρώτου μέρους σε ένα διάστημα που ο Τσιμίκας είχε δύο εξαιρετικά σουτ εντός περιοχής για να ανοίξει το σκορ.

Κόντρα στη ροή του ματς στο 48′ η Νόριτς προηγήθηκε με τον Ράσιτσα έπειτα από την ενέργεια του Σάρτζεντ κι αυτό αρκούσε στη Λίβερπουλ για να αφυπνιστεί. Ο Κώστας Τσιμίκας ήταν εκείνος που πιστώθηκε την ασίστ στο 64′ με ένα γλυκό γέμισμα με το κεφάλι για τον Μανέ που με τρομερό γυριστό σουτ έκανε το 1-1.

Δύο λεπτά αργότερα ο Σαλάχ από την ασίστ του Άλισον (!) με βαθιά μπαλιά βγήκε τετ α τετ και αφού πέρασε τον Γκαν με πλασέ έκανε το 2-1, ενώ ο Λουίς Ντίας με το παρθενικό του γκολ στο 81′ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Η Άρσεναλ δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στην Μπρέντφορντ στο Έμιρεϊτς και με το 2-1 ανέβηκε στην 6η θέση και στοχεύει ακόμα και στην τετράδα! Το πλασέ του Σμιθ-Ρόου και το γκολ του Σακά αρκούσαν για τους Λονδρέζους απέναντι στις Μέλισσες που μείωσαν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον εξαιρετικό Νόργκαρντ.

Η Τσέλσι τα… χρειάστηκε κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας εκτός έδρας αφού λυτρώθηκε στο 90′. Τα γκολ των Λουκάκου και Ζιγές ακυρώθηκαν και όσο περνούσε η ώρα ο κλοιός έσφιγγε για τους Μπλε που είχαν μόλις μία τελική στην εστία, το γκολ. Ο Ζιγές έκανε με τη μία το σουτ από πλάγια θέση μετά την αδυναμία του Μίτσελ να διώξει τη σέντρα από τα αριστερά και ο Μαροκινός σκόραρε κόντρα στον Μπάτλαντ για να δώσει τρίποντο τρίτης θέσης στην ομάδα του, μια εβδομάδα μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων.

ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ 2022 ΓΙΑ ΜΠΕΡΝΛΙ ΚΑΙ ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Η 26η αγωνιστική έκρυβε εκπλήξεις όσον αφορά και στη μάχη για την παραμονή αφού η Μπέρνλι επιβλήθηκε με 3-0 της Μπράιτον εκτός έδρας και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη μετά τις 30 Οκτωβρίου! Μάλιστα, έφτασε τους 17 βαθμούς και με δύο ματς λιγότερα βρίσκεται στο -5 από τη Νιούκαστλ που βρίσκεται εκτός επικίνδυνης ζώνης. Ο Βέγκχορστ με τρομερό σουτ άνοιξε το σκορ στο 21′, ο Μπράουνχιλ από την ασυνεννοησία έκανε το 0-2 στο 40′ και ο Λένον σφράγισε τη νίκη δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στο 69′.

Έπειτα από τρεις μήνες πήρε νίκη και η Γουότφορντ με τον Ρόι Χόντσον να κάνει σεφτέ χάρη στο 1-0 επί της Άστον Βίλα εκτός έδρας. Το χρυσό γκολ σημειώθηκε στο 78′ με τον Ντένις με κεφαλιά να εκτελεί τον Μαρτίνες μετά τη φανταστική σέντρα του Σαρ.

Σε μπελάδες μπήκε και η Έβερτον που ηττήθηκε με 2-0 στην έδρα της Σαουθάμπτον από τα γκολ των Άρμστρονγκ και Λονγκ, με αποτέλεσμα να βρίσκεται με 22 βαθμούς ισόβαθμη – αλλά με ματς λιγότερο – με τη Νιούκαστλ στη 17η θέση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 26ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 19/2

Γουέστ Χαμ – Νιούκαστλ 1-1 (32′ Ντόσον / 44′ Γουίλοκ)

Άρσεναλ – Μπρέντφορντ 2-1 (48′ Σμιθ-Ρόου, 79′ Σάκα / 90+3′ Νόργκαρντ)

Άστον Βίλα – Γουότφορντ 0-1 (78′ Ντένις)

Κρίσταλ Πάλας – Τσέλσι 0-1 (90′ Ζιγές)

Λίβερπουλ – Νόριτς 3-1 (64′ Μανέ, 67′ Σαλάχ, 81′ Ντίας / 48′ Ράσιτσα)

Μπράιτον – Μπέρνλι 0-3 (21′ Βέγκχορστ, 40′ Μπράουνχιλ, 69′ Λένον)

Σαουθάμπτον – Έβερτον 2-0 (52′ Άρμστρονγκ, 84′ Λονγκ)

Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ (19:30)

Κυριακή 20/2

Λιντς – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (16:00)

Γουλβς – Λέστερ (18:30)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς