14.9 C
Athens

Νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ με 126 ψήφους ο Πάνος Σκουρλέτης

Tην υποψηφιότητά του είχε εισηγηθεί ο Αλέξης Τσίπρας • Μήνυμα ενότητας από τον νέο γραμματέα, στήριξή του από το Νίκο Παππά

Με 126 ψήφους υπέρ της υποψηφιότητάς του, επί 144 ψηφισάντων, ο Πάνος Σκουρλέτης εξελέγη νέος γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ. Στην κάλπη καταμετρήθηκαν επίσης 18 λευκά ψηφοδέλτια.

Νωρίτερα, την υποψηφιότητα του Πάνου Σκουρλέτη είχε εισηγηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι η παράταξη «χρειάζεται μια νέα ώθηση στην αυγή της νέας εποχής», προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο ένα ισχυρό μήνυμα ότι «το κόμμα για εμάς είναι προτεραιότητα, και αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια για την ενίσχυση της πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας».

«Κανένα αξίωμα κυβερνητικό ή όποιο άλλο δεν έχει για μας μεγαλύτερη αξία από αυτά τα αξιώματα που προσδιορίζονται από τη συλλογική μας βούληση τη συλλογική κομματική μας λειτουργία», ανέφερε ακόμη, ευχαριστώντας τον απερχόμενο γραμματέα Παναγιώτη Ρήγα για τα τρία χρόνια που βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση.

Σκουρλέτης: Διακριτός ο ρόλος του κόμματος από την κυβέρνηση

Κατά την ομιλία του το απόγευμα από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο Πάνος Σκουρλέτης είχε προαναγγείλει από τη βαρύτητα της χάραξης πολιτικής από το κόμμα, λίγα λεπτά μετά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει γραμματέας του κόμματος, ενώ έκανε λόγο για ισχυρά σχήματα συνεργασίας, αναφερόμενος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όπως δήλωσε, δημιουργούνται νέες δυνατότητες μετά την έξοδο από το Μνημόνιο και έκανε λόγο περί αξιοποίησης δυνατοτήτων, προειδοποιώντας πως δεν θα υπάρχει το άλλοθι ότι η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει ένα δικό της πρόγραμμα.

«Να κάνουμε τις αναγκαίες προγραμματικές εμβαθύνσεις», σημείωσε και θύμισε ότι «είχαμε δώσει την υπόσχεση ότι θα ξαναπιάσουμε το νήμα των αναφορών μας».

Ο Πάνος Σκουρλέτης έστειλε μήνυμα ενότητας και συνεργασιών, λέγοντας ότι είναι βέβαιο πως «ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη και εγώ σίγουρα δεν νιώθω έτσι. Αλλά ήρθε η ώρα, να δούμε τώρα τι έχουμε πει, για το διακριτό ρόλο του κόμματος».

Υπογράμμισε, δε, ότι οι κοινωνικές μας αναφορές είναι ο κόσμος των πολλών, σε αυτούς θα δώσουμε λογαριασμό. Ο νέος γραμματέας μίλησε για προγραμματική ανανέωση και προωθητικές συνθέσεις, για να πάμε μπροστά το κόμμα και την κοινωνία.

Είπε, επίσης, ότι η πρώτη μάχη είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας ότι «θα οργανώσουμε ισχυρά σχήματα συνεργασίας».

Παππάς: Μεγάλη η πείρα Σκουρλέτη

Στήριξη στην εκλογή του Πάνου Σκουρλέτη για τη θέση του νέου γραμματέα εξέφρασε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος, κατά τη σύντομη τοποθέτησή του στην ΚΕ, έκανε λόγο για «μεγάλη πείρα», όπου και θα συμβάλει στην πορεία ανασυγκρότησης.

Δήλωσε πως «έχουμε κόμμα αναντίστοιχο της κοινωνικής ακτινοβολίας και της νομοθετικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης» και έκανε λόγο για διαρκές μέτωπο στο Μνημόνιο του κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε και στο θέμα των συντάξεων και του αφορολόγητου, το οποίο, όπως είπε, έχει αναδειχθεί σε πρωτεύον. Θα οργανώσουμε την επόμενη ημέρα, ανέφερε και κατέληξε: «Πάμε για την επόμενη ημέρα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς