18 C
Athens

Κι επίσημα στο 50% η πληρότητα στα γήπεδα, το ΦΕΚ της Κυβέρνησης με τα μέτρα για τους φιλάθλους

Η χαλάρωση των μέτρων ισχύει από σήμερα (19/02) μέχρι και την επόμενη Δευτέρα (28/02), με τους φιλάθλους να υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στα γήπεδα και φυσικά να προσκομίζουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε νόσησης το τελευταίο τρίμηνο

Ήταν γνωστό από την Τετάρτη, πλέον έγινε κι επίσημο. Ο κόσμος επιστρέφει στα ελληνικά γήπεδα, καταλαμβάνοντας το 50% της πληρότητας αυτών, κάτι που επιβεβαιώθηκε κι επίσημα σήμερα Σάββατο (19/02) μέσα από το ΦΕΚ της Κυβέρνησης που παρουσιάζει αναλυτικά τα μέτρα που θα πρέπει να τηρούνται με γνώμονα την ασφάλεια των θεατών.

Η χαλάρωση των μέτρων ισχύει από σήμερα (19/02) μέχρι και την επόμενη Δευτέρα (28/02), με τους φιλάθλους να υποχρεούνται να φορούν μάσκα κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στα γήπεδα και φυσικά να προσκομίζουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε νόσησης το τελευταίο τρίμηνο.

Αναλυτικά η σχετική ενημέρωση της Κυβέρνησης:

«Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και αθλητικές εγκαταστάσεις, με πληρότητα έως 50% της χωρητικότητας:

– Η δυνατότητα παρουσίας θεατών υφίσταται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες κατά το τελευταίο τρίμηνο θεατές, σύμφωνα με τις παρ. 2.3 του άρθρου 9 και έως πέντε τοις εκατό 5% του επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους και μη νοσήσαντες ανήλικους.

Οι ανήλικοι εισέρχονται με βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (pcr ή rapid test) σύμφωνα με τις παρ. 2 και 3 του άρθρου 9, ή με δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.

– Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στο γήπεδο».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς