18 C
Athens

Έβανς: Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, δεν έχει σημασία ο αντίπαλος στον τελικό

Ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε με άνεση το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο Final 4 της Κρήτης, εκεί όπου το απόγευμα της Κυριακής (20/02) θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό για την πρώτη κούπα της σεζόν.

Οι Πράσινοι έκαναν έστω και με καθυστέρηση αυτά που έπρεπε απέναντι στους Πατρινούς και πλέον αφοσιώνονται το «clasico» της Κυριακής, με τον Τζέρεμι Έβανς να υποστηρίζει ότι εφόσον η ομάδα του παρουσιαστεί σκληρή και με την εικόνα που πρέπει θα κερδίσει ανεξαρτήτου αντιπάλου.

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε ο Έβανς:

Για τις πρώτες του εμπειρίες από το ελληνικό Final Four:
«Είναι πολύ ανταγωνιστικό. Όλες οι ομάδες βρίσκονται εδώ για κάποιον λόγο. Βγήκαμε στο παρκέ, μείναμε στο πλάνο μας και πήραμε την νίκη».

Για την αμυντική βελτίωση του Παναθηναϊκού:
«Ναι, είναι κάτι που μας ζητάει ο προπονητής. Προσωπικά, πάντα προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος στην άμυνα. Νομίζω πως με την ενέργεια που φέρνουμε μαζί με άλλους παίκτες, θέλουμε να σταματάμε τους αντιπάλους μας».

Για το αν προτιμάει να αγωνίζεται στη θέση «5», στην οποία αποδίδει καλύτερα:
«Παίζω όπου με χρειάζεται ο προπονητής μου. Στη θέση “4”, στη θέση “5”, όπου με θέλει. Βγαίνω στο παρκέ, παίζω σκληρά, βγάζω ενέργεια και βοηθώ τους συμπαίκτες μου».

Για το αν η απόδοσή του το τελευταίο διάστημα αποτελεί την «εξήγηση» της ενέργειας που φέρνει στο παρκέ: «Πάντα μένω πιστός σε αυτές τις αρχές. Είχαμε κάποιες κακές ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά θέλουμε να νικάμε. Γι’ αυτό αγωνιζόμαστε σκληρά».

Για την παρουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου στον πάγκο:
«Είναι πολύ όμορφο που τον έχουμε εδώ. Είμαστε μια ομάδα, όλοι βρισκόμαστε εδώ και ο Παπαπέτρου ήρθε να μας στηρίξει. Δεν ήξερα σίγουρα αν θα καταφέρει να έρθει, αλλά χάρηκα που τον έχουμε εδώ».

Για το αν θα επέλεγε άλλο ένα βραβείο στον διαγωνισμό καρφωμάτων του ΝΒΑ, που γίνεται τα ξημερώματα της Κυριακής ή το Κύπελλο Ελλάδας:
«Θα επιλέξω την κούπα εδώ, την προτιμώ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς