20.5 C
Athens

Πληθαίνουν τα σενάρια που θέλουν την Αταλάντα να αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς

Η Αταλάντα επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού στο Μπέργκαμο χθες βράδυ για τον πρώτο γύρο των play-off του Europa League, ωστόσο πίσω από το αγωνιστικό κομμάτι για τους Μπεργκαμάσκι κρύβεται και μία ακόμη εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη, που αναμένεται να αλλάξει πολλά στον τρόπο που λειτουργεί η ομάδα κυρίως από τις επόμενες σεζόν.

Και για να σας βγάλουμε από το μυστήριο, η απάντηση εντοπίζεται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του συλλόγου, εκεί όπου η οικογένεια Περκάσι που πριν λίγα χρόνια αγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο της ομάδας με μόλις 14 εκατομμύρια ευρώ σκέφτεται έντονα τους τελευταίους μήνες να παραχωρήσει ένα μεγάλο μέρος αυτού του ποσοστού της (κοντά στο 80%) σε ισχυρό αμερικανικό όμιλο επενδύσεων με το αντίτιμο των 350 εκατ. ευρώ!

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο με τις οριστικές εξελίξεις στο πώς, πότε κι αν τελικά θα γίνει η μεταφορά του πλειοψηφικού πακέτου αναμένονται εντός των επόμενων ημερών. Σίγουρα μία εξέλιξη που θα άλλαζε τα δεδομένα για την οικονομική κατάσταση της Αταλάντα και θα την τοποθετούσε αυτόματα στις πιο πλούσιες ομάδες στην Ιταλία.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς