19.3 C
Athens

Εξέλιξη: Τουλάχιστον δύο εγκλωβισμένοι επιβάτες στο γκαράζ του Olympia

Δύο άτομα φέρονται, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, να βρίσκονται εγκλωβισμένα στο γκαράζ του πλοίου Euroferry Olympia, στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά τα ξημερώματα ανοιχτά της νήσου Ερεικούσας, βόρεια της Κέρκυρας, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας οδηγός που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο γκαράζ του πλοίου επικοινώνησε με τις Αρχές και ζήτησε βοήθεια. Μάλιστα είπε πως στο γκαράζ βρίσκεται εγκλωβισμένο ακόμα ένα άτομο.

Στο πλοίο υπό σημαία Ιταλίας, στο οποίο μαίνεται η φωτιά, επέβαιναν σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις 290 άτομα (239 επιβάτες και το 51 άτομα πλήρωμα.), 25 Ι.Χ. οχήματα και 153 φορτηγά. Η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη, την ώρα που οι περισσότεροι επιβάτες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου θα γίνει η επίσημη καταμέτρηση.

Οδηγός φορτηγού και επιβάτης του πλοίου εξέφρασε στο protothema την ανησυχία για συνάδελφό του:

«Φοβάμαι για τον φίλο μου τον Νίκο, τον ψάχνω παντού, δεν τον βρίσκω μέχρι στιγμής. Είχε βάλει το αυτοκίνητο του πιο μπροστά από το δικό μου την ώρα της επιβίβασης. Είχαμε μιλήσει, οδηγός κι εκείνος στο επάγγελμα και μου είχε πει πως θα κοιμόταν στο αυτοκίνητο. Δεν ξέρω τι μπορεί να έχει συμβεί, εύχομαι να βρεθεί και να μην έχει γίνει κάτι χειρότερο».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς