20.5 C
Athens

Επιβάτης Euroferry Olympia: Η φωτιά έφτασε στο κατάστρωμα σε 15 λεπτά, μας έσωσε το πλήρωμα

Οι γρήγορες αντιδράσεις του πληρώματος του πλοίου Euroferry Olympia, που έπιασε φωτιά τα ξημερώματα με 288 επιβάτες, φαίνεται πως απέτρεψαν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με μαρτυρία επιβάτη στον ΣΚΑΪ, η πυρκαγιά επεκτάθηκε με ταχύτατους ρυθμούς, ωστόσο το πλήρωμα φρόντισε να επέμβει πολύ γρήγορα: «Μας ξυπνήσανε 4.25 το πρωί, μια ώρα μετά εκκενώθηκε το πλοίο. Σε 15 λεπτά η φωτιά έφτασε στο ανοιχτό κατάστρωμα όπου βρισκόμασταν. Υπάρχουν οικογένειες και μικρά παιδιά, αλλά δεν υπήρξε πανικός. Μόλις βγήκαμε από τις καμπίνες στο ανοιχτό κατάστρωμα φαίνονταν οι καπνοί, καταλάβαμε ότι κάτι έχει πάρει φωτιά, αλλά δεν ξέραμε το μέγεθος» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Το πλήρωμα ήταν τέλειο, γρήγορο στην αντίδρασή του και πολύ οργανωμένο. Σωθήκαμε από το πλήρωμα, ήταν Ιταλοί οι περισσότεροι. Μας είπαν ότι η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ, αν και δεν είναι σίγουρο. Μείναμε περίπου μια ώρα στις λέμβους. Ο καιρός είναι πολύ καλός, δεν είχε θάλασσα, μας βοήθησε ο Θεός. Δύο λέμβοι κατέβηκαν, από 150 άτομα η κάθε βάρκα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς