23.1 C
Athens

Πυρκαγιά στο Euroferry Olympiα: Οι επιβάτες μεταφέρονται στην Κέρκυρα, πληροφορίες για αγνοούμενους

Σε παραπλέοντα πλοία και σκάφη έχουν αποβιβαστεί 278 επιβαίνοντες του οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympiα, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τα ξημερώματα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Στο πλοίο, στο οποίο μαίνεται η πυρκαγιά, επέβαιναν κατά δήλωση του πλοιάρχου, 288 επιβάτες. Το πλοίο μετέφερε επίσης 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά.

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 10 ή 11 αγνοούμενους, καθώς εκφράζεται ο φόβος ότι δεν αποκλείεται να υπήρχαν επιβάτες που κοιμούνταν στον γκαράζ την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά και δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το πλοίο.

Αναμένεται η επίσημη καταμέτρηση από τα στελέχη του λιμενικού σώματος, όταν όλοι οι διασωθέντες επιβαίνοντες του πλοίου θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγη ώρα μετά την αναχώρησή του πλοίου από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας τα ξημερώματα της Παρασκευής, χωρίς προς το παρόν να έχει γίνει γνωστή η αιτία πρόκλησης της φωτιάς. Αμέσως σήμανε συναγερμός και άρχισε η διαδικασία εκκένωσης με σωσίβιες λέμβους.

Στη θαλάσσια περιοχή, όπου έχει σημειωθεί το συμβάν, βρίσκονται σκάφη του λιμενικού σώματος της ιταλικής ακτοφυλακής, το πλοίο «Ελυρος», η φρεγάτα Ύδρα και πυροσβεστικά σκάφη.

Σύμφωνα με τις επίσημες καταστάσεις πληρώματος και επιβατών που κατέθεσε ο πλοίαρχος του πλοίου στην Ηγουμενίτσα, πριν τον απόπλου του, στο “EUROFERRY OLYMPIA” επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς