18.1 C
Athens

Η Σλάβια σόκαρε τη Φενέρ στην Πόλη, ελαφρύ προβάδισμα και για Αϊντχόφεν, Ραπίντ (vid)

Θρίαμβος στην Κωνσταντινούπολη και προβάδισμα πρόκρισης για τη Σλάβια Πράγας απέναντι στη Φενέρμπαχτσε (2-3), με τους Τσέχους να είναι πραγματικά καταιγιστικοί και να… αδικούνται από αυτή τη μικρή διαφορά του ενός γκολ.

Ο Ιμραΐμα Τραορέ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος ωστόσο ο Δημήτρης Πέλκας με πλασέ στην κίνηση μετά το γύρισμα του Καντιόγλου στο 58′. Οι Τσέχοι βρήκαν δύο τέρματα μέσα σε δύο λεπτά (!) λίγο μετά το 1-1 με τους Ντόρλεϊ και Λινγκρ, με τον Καντιόγλου απλώς να μειώνει στο τελικό 2-3.

Στις άλλες δύο – πρώτες χρονικά – αναμετρήσεις, η Αϊντχόφεν έστω και με το φτωχό 1-0 έκανε βήμα πρόκρισης απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Ολλανδία. Ο Γκάκπο πέτυχε το μοναδικό γκολ στο 11′, με τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να χάνουν αρκετές ευκαιρίες για δεύτερο και παράλληλα να μην απειλούνται καθόλου. Η ολλανδική ομάδα πανηγύρισε και την 8η νίκη της στις 10 τελευταίες αναμετρήσεις.

Η Ραπίντ Βιέννης επιβλήθηκε με 2-1 της Φιτέσε και έβαλε βάσεις πρόκρισης. Ο Ντρούιφ άνοιξε το σκορ μετά τη σέντρα του αγώνα, ο Γκρουλ έκανε το 2-0 στο 16′, με τους Ολλανδούς να μειώνουν στο 74′ με το γκολ του Οπέντα και να βελτιώνουν την κατάσταση ενόψει ρεβάνς.

CONFERENCE LEAGUE: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ PLAY OFF

Μίντιλαντ – ΠΑΟΚ 1-0 (20′ Άντερσον)

Αϊντχόφεν – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-0 (11′ Γκάκπο)

Ραπίντ Βιέννης – Φίτεσε 2-1 (1′ Ντρούιφ, 16′ Γκρουλ / 74′ Οπέντα)

Φενέρμπαχτσε – Σλάβια Πράγας 2-3 (58′ Πέλκας, 83′ Καντιόγλου / 45′ Ι. Τραορέ, 62′ Ντόρλεϊ, 64′ Λινγκρ)

Σέλτικ – Μπόντο Γκλιμτ (22:00)

Λέστερ – Ράντερς (22:00)

Μαρσέιγ – Καραμπάγκ (22:00)

Σπάρτα Πράγας – Παρτιζάν (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς