24.6 C
Athens

Ανοιχτή η πρόκριση για Μπαρτσελόνα και Νάπολι, η Ρέιντζερς διέλυσε την Ντόρτμουντ (vid)

Η Ρέιντζερς έκανε τη νίκη της βραδιάς στο Βεστφάλεν, αλλά το ματς της χρονιάς στο Europa League θα είναι ο επαναληπτικός Νάπολι - Μπαρτσελόνα μετά το 1-1 του Καμπ Νου!

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Μπαρτσελόνα και Νάπολι στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στη Βαρκελώνη (1-1) και μια εβδομάδα πριν από τον επαναληπτικό στην Ιταλία όπου θα δοθεί σε μια εκ των δύο το εισιτήριο για τους «16» του Champions League.

Οι φιλοξενούμενοι έψαξαν το γκολ πρώτα με το τετ α τετ του Όσιμεν από πλάγια θέση (απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν) και τελικά προηγήθηκαν με τον Ζιελίνσκι στο 29′.

Ο Ελμάς έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά που βρήκε χώρο και γύρισε για τον Ζιελίνσκι που εκτέλεσε. Ο Πολωνός εκτέλεσε πάνω στον Τερ Στέγκεν, αλλά πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 0-1.

Η Μπαρτσελόνα που παρατάχθηκε στην επίθεση με τις τρεις χειμερινές μεταγραφές (Τραορέ, Ομπαμεγιάνγκ, Τόρες) και η ισοφάριση για το τελικό 1-1 ήρθε από τα πόδια του πρώην μεσοεπιθετικού της Μάντσεστερ Σίτι με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Ο Ζεσούς έκανε χέρι στη σέντρα του Τραορέ, ο Φεράν Τόρες ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι και διαμόρφωσε το τελικό σκορ αφού έχασε αρκετές ευκαιρίες για ανατροπή.

Την απόλυτη έκπληξη πέτυχε στη Βεστφαλία η Ρέιντζερς που σόκαρε την Ντόρτμουντ με 4-2. Οι Σκωτσέζοι διέλυσαν στις αντεπιθέσεις τους Γερμανούς και προηγήθηκαν με 0-3 (!) πριν έρθει η απάντηση του Μπέλιγχαμ με συρτό σουτ στο 51′. Το αυτογκόλ του Ζαγκαντού έφερε το 1-4 και η ομάδα του Μάρκο Ρόζε απλώς κατάφερε να μειώσει σε 2-4 με το φανταστικό σουτ εκτός περιοχής του Γκερέιρο.

Η Σέριφ Τίρασπολ με τον Γιώργο Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια και τον Στέφανο Ευαγγέλου στην τριάδα των στόπερ πανηγύρισε τεράστια νίκη με 2-0 στη Μολδαβία απέναντι στην Μπράγκα. Το σκορ άνοιξε στο 43′ ο Τιλ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (προηγήθηκε χέρι του Κάστρο εντός περιοχής) ενώ στο 83′ ο Τραορέ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ροντρίγκες και έφυγε τετ α τετ για να πλασάρει για το 2-0.

Μικρό προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Μπέτις στην Αγία Πετρούπολη απέναντι στη Ζενίτ (2-3), με τους Ανδαλουσιάνους να αιφνιδιάζουν στο πρώτο μέρος. Στο 8′ ο Χοακίν έβγαλε ασίστ για τον Γκίντο Ροντρίγκες που με κεφαλιά έκανε το 0-1, ενώ ο 41χρονος μεσοεπιθετικός έγινε ο γηραιότερος στην ιστορία της διοργάνωσης που μοιράζει ασίστ. Με συρτό σουτ του Γουίλιαν Ζοσέ έγινε το 0-2 στο 18′ ωστόσο η Ζενίτ μπόρεσε να ισοφαρίσει προσωρινά με δύο γκολ των Τζιούμπα και Μάλκομ σε διάστημα τριών λεπτών (25′, 28′). Πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο ο Γουαρδάδο με μια φοβερή προσπάθεια έκανε το 2-3 και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

EUROPA LEAGUE: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ PLAY OFF

Μπαρτσελόνα – Νάπολι 1-1 (59′ πεν. Τόρες / 29′ Ζιελίνσκι)

Ντόρτμουντ – Ρέιντζερς 2-4 (51′ Μπέλιγχαμ, 82′ Γκερέιρο / 38′ πεν. Ταβερνιέ, 41′ Μορέλος, 49′ Λάντστραμ, 54′ αυτ. Ζαγκαντού)

Σέριφ – Μπράγκα 2-0 (43′ πεν. Τιλ, 83′ Τραορέ)

Ζενίτ – Μπέτις 2-3 (25′ Τζιούμπα, 28′ Μάλκομ / 8′ Γκίντο Ροντρίγκες, 18′ Ζοσέ, 41′ Γουαρδάδο)

Αταλάντα – Ολυμπιακός (22:00)

Πόρτο – Λάτσιο (22:00)

Λειψία – Ρεάλ Σοσιεδάδ (22:00)

Σεβίλλη – Ντιναμό Ζάγκρεμπ (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς