19.1 C
Athens

Μίντιλαντ – ΠΑΟΚ 1-0: Κατώτερος, αλλά ζωντανός για πρόκριση (vid)

Παρότι προέρχονταν από δίμηνη διακοπή, οι Δανοί ήταν ανώτεροι του ΠΑΟΚ, αλλά το ισχνό 1-0 δίνει στην ομάδα του Λουτσέσκου ελπίδες ενόψει Τούμπας

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε άνευρος, δίχως ενέργεια και ιδέες στη Δανία και το πλήρωσε (προς καλή του τύχη) με το 1-0, με τη Μίντιλαντ να δικαιούται τουλάχιστον ένα γκολ παραπάνω με βάση τις μεγάλες ευκαιρίες που σπατάλησε στο δεύτερο ημίχρονο και το δοκάρι λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

ΤΟ ΤΕΡΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΣΟΝ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Με αυτό το σκορ η ομάδα του Χένρικσεν πήρε ισχνό προβάδισμα πρόκρισης στους «16» του Conference League κι έφερε τον Δικέφαλο του Βορρά σε δύσκολη θέση ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας, που θα χρειαστεί να σκοράρει πάνω από ένα γκολ και ιδανικά να μη δεχθεί κανένα. Με λίγα λόγια, οι Ασπρόμαυροι μπήκαν σε μπελάδες ανήμερα των γενεθλίων του προπονητή τους, Ραζβάν Λουτσέσκου.

Το ματς

Οι Δανοί μπήκαν με τη διάθεση να πρεσάρουν ψηλά την πρώτη ζώνη ανάπτυξης του Δικεφάλου και από τα πρώτα λεπτά έδειξαν ότι δεν τους πειράζει να δώσουν την κατοχή στον ΠΑΟΚ και να «χτυπήσουν» την ομάδα του Λουτσέσκου από τα άκρα και τα γρήγορα πόδια των Άντερσεν, Εβάντερ στον άξονα και Σίστο.

Ο ΠΑΟΚ πιέστηκε αρκετά στην πρώτη του πάσα μέχρι το 10ο λεπτό όταν και κατάφερε να ενεργοποιήσει τα χαφ του, που σε γενικότερη δεν βρέθηκαν σε καλή βραδιά. Περί των Σβαμπ, Τσιγγάρα και Ντόουγκλας Αουγκούστο ο λόγος, με τον Βραζιλιάνο να έχει περισσότερο τον ρόλο ενός τρίτου κεντρικού χαφ παρά αυτόν του «δεκαριού». Κάπως έτσι ο Δικέφαλος δεν είχε τη δυνατότητα να απειλήσει από τον άξονα και κατά κύριο λόγο στηρίχθηκε στην ποιότητα και την «έκρηξη» των άκρων του με Μιτρίτσα – Ζίβκοβιτς αλλά και στις μονομαχίες που έδινε συνεχώς με τα στόπερ των γηπεδούχων ο Τσούμπα Άκπομ.

Με αυτή τη λογική στο χορτάρι και αφού δεν απειλήθηκε μέχρι το 15′, ο ΠΑΟΚ βρήκε την πρώτη του τελική στο 19′ με όμορφο πλασέ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς το οποίο όμως εξουδετερώθηκε με υπερένταση από τον Όλοφσον. Αυτή ήταν και η μοναδική καθαρή ευκαιρία των Ασπρόμαυρων σε ολόκληρο το πρώτο 45λεπτο. Η διαφορά του με τη Μίντιλαντ; Οι Δανοί έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα στη δική τους κορυφαία στιγμή λίγο αργότερα.

Συγκεκριμένα στο 20ο λεπτό ο Εβάντερ ξέφυγε με υπέροχο τρόπο από το μαρκάρισμα του Αουγκούστο και με μία έξοχη μπαλιά προς τον αμαρκάριστο από την δεξιά πλευρά Άντερσον χρίστηκε την ασίστ του 1-0 για την ομάδα του. Ο Δανός μπακ χρειάστηκε απλά να πατήσει στην περιοχή και να νικήσει τον Πασχαλάκη με πλασέ για να ανοίξει το σκορ στο παγωμένο Χέρλινγκ.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ ναι μεν κέρδισε κάποια μέτρα και δεν απειλήθηκε σχεδόν ποτέ ξανά, ωστόσο ούτε κι αυτός κατάφερε να γίνει απειλητικός προς την εστία του Όλοφσον, πέρα από μία κεφαλιά του Τσιγγάρα μέσα από τη μεγάλη περιοχή που πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο εορτάζοντας Λουτσέσκου πέρασε αμέσως στο ματς τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στη θέση του κινητικού αλλά εγκλωβισμένου Μιτρίτσα, με τον ΠΑΟΚ να έχει αρκετά προβλήματα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, εκεί όπου οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν σε δύναμη και τακτική με την τριπλέτα Ονιεντίκα, Εβάντερ και Ίζακσεν.

Ο ΠΑΟΚ έγινε λίγο πιο δραστήριος αλλά τη μεγάλη ευκαιρία δεν μπόρεσε να τη βρει ενώ απειλούσε κυρίως από τα άκρα του με σέντρες ή στημένες φάσεις, τις οποίες εντέλει δεν αξιοποίησε σε καμία των περιπτώσεων.

Μάλιστα η ομάδα που απείλησε πρώτη ήταν ξανά η Μίντιλαντ με τον Ίσακσεν να πιάνει ένα ευθύβολο σουτ περίπου από τα 25 μέτρα και από πλάγια θέση με τον Πασχαλάκη να έχει απάντηση και να κρατάει τον δείκτη του σκορ στο 1-0.

Ο Λουτσέσκου έβαλε στο ματς και τους Ελ Καντουρί – Σοάρες προκειμένου να προσδώσει ταχύτητα και ζωντάνια στον άξονα της ομάδας του, ωστόσο καμία αλλαγή δεν του έδωσε τις λύσεις που έψαχνε επιθετικά, με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να φεύγει με άδεια χέρια από το Χέρνινγκ της Δανίας.

Και πάλι καλά να λέει που ο φωτεινός πίνακας έμεινε «καρφωμένος» στο 1-0 καθώς αυτό θα μπορούσε να είχε αλλάξει σε περίπτωση που το δυνατό σουτ του Τσαρλς στο 93′ κατέληγε στα δίχτυα κι όχι στο οριζόντιο δοκάρι του τυχερού σε αυτή τη φάση, Αλέξανδρου Πασχαλάκη.

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ – ΠΑΟΚ 1-0

Σκόρερ: 20′ Άντερσον

Γήπεδο: Χέρνινγκ, Δανία

Ρεβάνς: Τούμπα, 24/02

Διαιτητής: Πόουσον (ΑΓΓ)

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ (Xένρικσεν): Όλαφσον, Ντάλσγκααρντ, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο, Άντερσον, Ονιεντίκα, Εβάντερ (60’ Μέγιερ), Ντιρ (60’ Παουλίνιο), Ίσακσεν (70’ Τσαρλς), Μπρουμάντο (70’ Λιντ), Σίστο (82’ Μαρόνι).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (79’ Ελ Καντουρί), Τσιγγάρας, Σβαμπ (69’ Βιεϊρίνια), Α. Ζίβκοβιτς, Αουγκούστο (79’ Σοάρες), Μιτρίτσα (46’ Μπίσεσβαρ), Άκπομ (85’ Τσόλακ).

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς