25.3 C
Athens

Ο εκκωφαντικός Μιχάλοβιτς κρατούσε τα κλειδιά της νίκης για τον Φοίνικα

Ο Ανδρέας Καταχανάς γράφει για τον τρόπο που παγίδευσε ο Φοίνικας τον Παναθηναϊκό στη Σύρο, την απίστευτη εμφάνιση του Μιχάλοβιτς αλλά και την (αναμενόμενη) πτώση της απόδοσης των Πράσινων

Για τον Φοίνικα η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ήταν κάτι παραπάνω από must win. Οι Συριανοί είχαν σημαδέψει το συγκεκριμένο παιχνίδι όχι μόνο για τους τρεις βαθμούς, αλλά και γιατί ήθελαν να δείξουν στο τάραφλεξ πως ανεβάζουν διαρκώς την απόδοσή τους με ένα ρόστερ που δεν του λείπει τίποτα και έχει ποιότητα σε όλες τις θέσεις έστω κι αν υπάρχουν κάποιες μικρές τρύπες.

Η εμφάνιση της ομάδας του Γιόσκο Μιλενκόσκι – που συμμάζεψε το συγκεκριμένο σύνολο και του επέτρεψε να παίξει εξαιρετικό βόλεϊ – άγγιξε το άριστα: Όχι για το 3-0, αλλά γιατί σε καμία περίπτωση δεν έχασε τον έλεγχο της αναμέτρησης και κυριάρχησε σε όλους τους τομείς.

Τα δύο μπλοκ του Κόστα για το 7-5 στο πρώτο σετ προϊδέαζαν πως ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί ελλείψει του Πρωτοψάλτη να κάνει το τέλειο παιχνίδι για να μη φύγει με άδεια χέρια από τη Σύρο. Ο Φοίνικας είχε διαβάσει άριστα το ματς και όσο πίεζε στο σέρβις, τα πράγματα γίνονταν πιο εύκολα για να φτάνει σε kill block με τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες να είναι εκκωφαντική (15 έναντι 4).

Ο ΜΙΧΑΛΟΒΙΤΣ ΕΚΑΝΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ TOP CLASS ΔΙΑΓΩΝΙΟΥ

Ήταν η πρώτη φορά που ο Ιερεσουέλο έδωσε τόσες πολλές κρίσιμες επιθέσεις στον Μιχάλοβιτς και ο διεθνής Σλοβάκος διαγώνιος του το ανταπέδωσε με 18/31 επιθέσεις. Η συγκεκριμένη απόφαση βέβαια, ήταν και αποτέλεσμα κάποιων δεδομένων όπως προέκυψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Φράγκος επωμίστηκε το βάρος της υποδοχής (πήρε 31 πρώτες μπάλες με μόλις 2 λάθη), ενώ ο Στερν έσφιξε τα δόντια και έπαιξε με ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού, οπότε δεν πήρε πολλές επιθέσεις όπως συνηθίζει ειδικά κόντρα στους Πράσινους.

Ο Μιχάλοβιτς όσο περνούσαν τα λεπτά ζεσταινόταν και περισσότερο, είχε αυτοπεποίθηση και μάλιστα ολοκλήρωσε το ματς με μόλις ένα (!) λάθος στην επίθεση (δέχθηκε δύο μπλοκ) και ήταν αψεγάδιαστος στο σέρβις με έναν άσο σε 15 προσπάθειες (κανένα χαμένο). Με διαφορά η κορυφαία φετινή του εμφάνιση. Ουσιαστικά και εκείνος και οι συμπαίκτες του είχαν καθαρό μυαλό στις επιλογές τους και στον τρόπο που έτρεχαν να κλείσουν το μπλοκ ειδικά μετά τον 20ό πόντο.

Το χαμένο έδαφος παραμένει μεγάλο για τον Φοίνικα, ο οποίος πάντως μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έδειξε πως δεν κατέκτησε από… συγκυρία το Σούπερ Καπ. Διατηρήθηκε αήττητος στην έδρα του, έχει κερδίσει από μια φορά όλους τους μεγάλους και θα κοιτάξει να κάνει κι άλλες ζημιές, διεκδικώντας επί ίσοις όροις τουλάχιστον άλλους δύο τίτλους.

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΛΟΓΩ ΜΙΚΡΟΥ ΡΟΣΤΕΡ

Για τον Παναθηναϊκό τίποτα δεν έχει χαθεί επειδή ηττήθηκε στη Σύρο, αφού βαθμολογικά έχει ένα καλό μαξιλαράκι (αν ασφαλώς κερδίσει τον ανεβασμένο Ολυμπιακό που ακόμα… μοντάρεται λόγω των επιλογών του καλοκαιριού και της χειμερινής πρόσληψης ενός εξαιρετικού προπονητή με πολύ απαιτητική νοοτροπία), ωστόσο αυτό που περισσότερο προβληματίζει είναι η πτώση στην απόδοση.

Κι αν γλίτωσε απέναντι στην Τερουέλ (σε ματς που θα μπορούσε να προκριθεί πιο εύκολα) κι αν απέναντι στον Μίλωνα ήταν κυνικός στα κρίσιμα σημεία, με ομάδες της 4άδας δεν επιτρέπονται λάθη όπως αυτά στη Σύρο.

Δέκα (!) στο τρίτο σετ στο οποίο προηγήθηκε με 5-1 και ταυτόχρονα λόγω της καταπόνησης και της έλλειψης ενέργειας, μηδέν μπλοκ σε σύνολο 20 πόντων. Σπάνιο πράγμα για ομάδα Ανδρεόπουλου που υφίσταται ένα αρκετά φυσιολογικό ντεφορμάρισμα από τη στιγμή που παίζει σε τέσσερις διοργανώσεις με ρόστερ στο οποίο αξιοποιούνται μόλις… 7 παίκτες.

Ο Συναδινός χρησιμοποιείται ελάχιστα ως λίμπερο άμυνας, ο Ρουσσόπουλος και ο Μάρκου έχουν πάρει κάποια λεπτά κυρίως όταν τα ματς έχουν κριθεί, ο Μπάσης μπαίνει μόνο για σέρβις και η απουσία του Πρωτοψάλτη δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα στην υποδοχή.

Συνδυαστικά, ο Ντεν Ντρις είναι ένα αρκετά βαρύ κορμί που όταν είναι κακή η υποδοχή δεν μπορεί να τελειώσει καλά τις φάσεις. Περνάει και ο Βέλγος περίοδο ντεφορμαρίσματος που αποτυπώνεται στις επιλογές του στις κρίσιμες φάσεις.

Η ΤΕΤΡΑΔΑ ΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΡΒΙΣ

Και επειδή τη φετινή σεζόν όλες οι ομάδες έχουν τα πάνω και τα κάτω τους, θα χρειαστεί να περιμένουμε να δούμε με τη διαφορά θα μπει ο ΠΑΟΚ στην τελική φάση του πρωταθλήματος αλλά και το κατά πόσο Κηφισιά και Μίλωνας θα μπορέσουν να κόψουν έστω βαθμό και να αλλάξουν τις ισορροπίες.

Είναι προφανώς πως ο ΠΑΟΚ έχει ένα προβάδισμα για τον τίτλο λόγω διαφοράς, εικόνας και φρεσκάδας (ειδικά από τη στιγμή που απέκτησε 5ο ξένο για μεγαλύτερο βάθος), ωστόσο επειδή μιλάμε για ομάδες που κατά κανόνα «τρέφονται» σε πόντους από τη δυναμική που θα έχουν στο σέρβις τους, είναι δύσκολο να κάνεις προβλέψεις. Υπάρχουν ματς που οι ίδιοι παίκτες καταστρέφουν την αντίπαλη υποδοχή και υπάρχουν άλλα που γίνονται το όνειρο των πασαδόρων της άλλης πλευράς του τάραφλεξ.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

LIVE: Λαμία – ΠΑΟΚ

Παρακολουθήστε τη live περιγραφή του αγώνα Λαμία - ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League

ΘΥΡΑ 7: Αναλαμβάνουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για το τραγικό γεγονός του Ρέντη, αλλά ποτέ δεν υποκινήσαμε κανέναν προς αυτή την κατεύθυνση

Με μια πολύ σοβαρή ανακοίνωση, η ΘΥΡΑ 7 καταδικάζει τη δολοφονία Λυγγερίδη, αναλαμβάνει «το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί» ξεκαθαρίζοντας πως ουδέποτε υποκίνησε ή όπλισε κάποιον για κάτι τέτοιο, ενώ κάνει λόγο για τσουβάλισμα, «αστυνομικούς που στοχεύουν παιδιά» και απόπειρα ξεπλύματος της τραγωδίας των Τεμπών

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός πέρασε την πιο δύσκολη πίστα για να διατηρηθεί εμφατικά στην κορυφή

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε back to back πρωταθλητής και ο Ανδρέας Καταχανάς γράφει για την πολλαπλή επιτυχία των Ερυθρόλευκων σε μια σκληρή χρονιά διαρκούς αμφισβήτησης