12.5 C
Athens

Ζάλτσμπουργκ – Μπάγερν 1-1: Έπεσαν από την Ακρόπολη και βρήκαν πορτοφόλι οι Βαυαροί! (vid)

Η Ζάλτσμπουργκ κοίταξε στα μάτια το μεγαθήριο που λέγεται Μπάγερν και έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει ένα μεγάλο αποτέλεσμα, αλλά αντί να κάνει το 2-0 στο τέλος, δέχτηκε την ισοφάριση από μια γιόμα...

Για 90′ η Ζάλτσμπουργκ κρατούσε στα χέρια της μια τεράστια νίκη απέναντι στην Μπάγερν, η οποία φλέρταρε με αρνητικό ρεκόρ και κυνηγούσε αντίδρασε μετά τη βαριά εκτός έδρας ήττα από την Μπόχουμ. Ωστόσο, ο Κομάν «χτύπησε» στο 90′ και οι Βαυαροί πήραν έστω την ισοπαλία (1-1) απέναντι σε μια ομάδα που έτρεχε, πίεζε και θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ.

Η ομάδα του Νάγκελσμαν έχει το πάνω χέρι για τη ρεβάνς στο Μόναχο, αν και η Ζάλτσμπουργκ είναι σκληρό καρύδι και θα διεκδικήσει την απόλυτη υπέρβαση απέναντι στους πρωταθλητές Γερμανίας που δεν διανύουν το καλύτερο φεγγάρι τους.

Οι γηπεδούχοι παρότι έχασαν στο 12′ τον Οκαφόρ, είδαν τον παίκτη που πέρασε αλλαγή (Αντάμου) να χρίζεται σκόρερ με το… καλησπέρα! Οι Αυστριακοί κυκλοφόρησαν γρήγορα την μπάλα, με τον Αντεγέμι να δίνει στο ημικύκλιο για τον Άαρονσον και εκείνος ίσα ίσα έδωσε την πάσα στον Αντάμου που με ένα φανταστικό πλασέ έκανε το 1-0 στο 21′.

Η πίεση ψηλά έδωσε αρκετά κλεψίματα στους γηπεδούχους που έστελναν στα άκρα την Μπάγερν και εκείνη δεν είχε τρόπο να τροφοδοτήσει τον Λεβαντόφσκι που ήταν ακίνδυνος. Τα σουτ που δοκίμαζαν οι Γκνάμπρι και Σανέ ήταν βούτυρο στο ψωμί του Κεν που μπλόκαρε την μπάλα, ενώ οι Σολέ και Βέμπερ καθάριζαν τα πάντα στον αέρα.

Οι Αυστριακοί παρότι έβλεπαν την Μπάγερν να ανεβάζει την απόδοσή της, δεν σταματούσαν να βγαίνουν στην αντεπίθεση και να κυνηγούν ένα δεύτερο γκολ. Η κορυφαία ευκαιρία που χάθηκε – και μάλιστα διπλή – ήρθε στο 81′ όταν ο Αντεγέμι από πλάγια θέση είδε το πλασέ του να αποκρούεται από τον Ούλραϊχ και στη συνέχεια της φάσης ο Αντάμου πλάσαρε αλλά ο Παβάρ απομάκρυνε πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα!

Κάπως έτσι, οι φιλοξενούμενοι γλίτωσαν το δεύτερο γκολ και με έναν ασυνήθιστο για τα δεδομένα τους τρόπο, έφτασαν στην ισοφάριση στο 90′. Ο Ζίλε έβγαλε σέντρα στην περιοχή, ο Μίλερ έκανε κεφαλιά, με τον Λεβαντόφσκι να βγάζει εκτός φάσης τον Κρίστενσεν και στον Κομάν να πλασάρει στο δεύτερο δοκάρι για το τελικό 1-1.

ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Κεν, Καπάλντο, Άαρονσον, Ζάιβαλντ (80′ Σούσιτς), Ούλμερ, Καμαρά, Σολέ, Αντεγέμι (89′ Κέργκαρντ), Βέμπερ, Κρίστενσεν, Οκαφόρ (12′ Αντάμου)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ούλραϊχ, Κίμιχ, Ζίλε, Ερναντέζ, Παβάρ, Τολισό (80′ Ζάμπιτσερ), Μίλερ, Γκνάμπρι (77′ Τσούπο-Μοτίνγκ), Σανέ, Λεβαντόβσκι, Κομάν

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς