20.8 C
Athens

Σιμεόνε: Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία

Από το κακό στο χειρότερο πάει η κατάσταση στην απερχόμενη πρωταθλήτρια Ισπανίας, αφού οι εμφανίσεις των Ροχιμπλάνκος είναι κάκιστες, ενώ πάρα πολλά αποτελέσματα είναι στραβά, όπως η σημερινή ήττα κόντρα στην ουραγό του ισπανικού πρωταθλήματος Λεβάντε. Παρά την κάκιστη πορεία της Ατλέτικο φέτος (αποκλεισμός από Κύπελλο, απώλεια Σούπερ Καπ και μεγάλη διαφορά από την Ρεάλ) ο Σιμεόνε δεν μπορεί να εξηγήσει τα αίτια της κατάρρευσης και το μόνο που αισθάνεται είναι ότι χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Παίξαμε ένα κακό παιχνίδι, χάσαμε μια καλή ευκαιρία να βάλουμε τους εαυτούς μας σε καλή κατάσταση στο πρωτάθλημα και θα πρέπει να κάνουμε διπλή προσπάθεια για αυτόν τον λόγο».

Για το πόσο πονάει η ήττα: «Η ήττα πάντα πονάει, σε όποιο στοιχείο κι αν είναι, όπως κι αν έρθει… είναι πάντα ενοχλητική». μήνυμα στα αποδυτήρια «Σήμερα ηρέμησε, αύριο σίγουρα θα κουβεντιάσουμε για λίγο να δούμε τι σκέφτομαι και τι νιώθουν».

Για το αν μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση: «Στο προηγούμενο τον βλέπω πάντα με ελπίδα, ενθουσιασμό, προερχόμασταν από μια περίπλοκη νίκη, όλοι σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσε να είναι ένα άλμα για να αγκιστρωθούμε σε μια ευκαιρία γιατί οι άλλοι δεν έπαιξαν, αλλά και πάλι δεν ξέραμε πώς να το εκμεταλλευτούμε και αυτό μας κάνει να πρέπει να κάνουμε διπλή προσπάθεια».

Για τη χειρονομία του Χιμένεθ στην κερκίδα: «Δεν το είδα αυτό το επεισόδιο, δεν μπορείς να πεις κάτι στον κόσμο για το αντίθετο, τους ένιωσα κοντά στην ομάδα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για να αντιδράσουν και να κάνουν ένα βήμα μπροστά. Μας κόστισε, πρέπει να δούμε την πραγματικότητα, είναι αυτή που είναι, πολλοί θα σκεφτούν ότι είναι αδύνατο να φτάσουμε στο Champions League, και λέω όχι, ότι είναι δυνατόν, πρέπει να το αποδείξουμε με γεγονότα γιατί τα λόγια είναι ήδη βαρετό».

Λόγοι για να ηρεμήσουν οι οπαδοί: «Δεν είμαστε σε θέση να εξηγούμε τα πράγματα. Οι άνθρωποι χρειάζονται μόνο γεγονότα, αυτά που μπορούμε να τους πούμε δεν μετράνε τίποτα».

Για τον που Όμπλακ λέει ότι η κατάσταση είναι ανησυχητική: «Χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Πρέπει να κοιτάξουμε μέσα μας, όλοι μας, το προπονητικό επιτελείο και η ομάδα, να προχωρήσουμε, αποδεχόμενοι αυτήν την πραγματικότητα που πρέπει να ζήσουμε τώρα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς