21.2 C
Athens

Απόλλων – Παναθηναϊκός 0-3: Πράσινος περίπατος στο ερείπιο της Ριζούπολης (vid)

Ο Παναθηναϊκός καθάρισε νωρίς στη Ριζούπολη με δυο γρήγορα πέναλτι, ο Απόλλων έμεινε για 10η σερί αγωνιστική χωρίς γκολ και πλέον δεν έχουν κανένα νόημα οι διαμαρτυρίες των Κυανόλευκων για τη διαιτησία...

Για τον Απόλλωνα Σμύρνης τα λόγια έχουν στερέψει. Μια ομάδα που μέσα στο 2022 δεν έχει σκοράρει, ένα σύνολο που μοιάζει να παλεύει (;) δίχως να έχει τον τρόπο να κάνει κάτι σωστά μέσα στο γήπεδο.

Ακόμα και οι ισοπαλίες που κατά καιρούς παίρνει μοιάζουν… συγκυριακές, αφού δεν υπάρχει ματς που να έχει κυριαρχήσει φέτος. Ο Παναθηναϊκός πέρασε με πατημένο το πόδι στο γκάζι από τη Ριζούπολη (0-3) απέναντι σε μια ομάδα που μοιάζει να έχει αποδεχθεί τη μοίρα της και το πιστοποιούν αυτό οι αποφάσεις της στο γήπεδο. Δύο πέναλτι στα πρώτα 16′ υπέρ των Πράσινων και τέλος.

Μόλις στο 12′ ο Μπαξεβανίδης σήκωσε το πόδι και βρήκε ψηλά τον Αϊτόρ που προσπάθησε να κάνει την κεφαλιά, με τον Παλάσιος να στήνει την μπάλα στην άσπρη βούλα και να νικά τον Βέρχουλστ ο οποίος ελάχιστα βρήκε την μπάλα πριν αυτή καταλήξει στην αριστερή γωνία του.

Στο 16′ ο Κάστρο ενώ είχε καρφωμένο το πόδι στο χορτάρι σύμφωνα με τον Γκορτσίλα  ανέτρεψε τον Ιωαννίδη και υπέπεσε σε πέναλτι (αν και δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση από τον μέσο των γηπεδούχων) που αξιοποίησε ο Αϊτόρ για το 0-2.

Από εκεί και έπειτα, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε απλή διαχείριση για να φτάσει στο τρίποντο που ουσιαστικά τον φέρνει στην 4η θέση και στο -3 από την ΑΕΚ που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο (το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ).

Στο 57’ ο Αϊτόρ έπιασε πολύ δυνατό σουτ λίγο άουτ, ενώ στο 62’ ο Παλάσιος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βέρχουλστ σε τετ-α-τετ, με τον Ιωαννίδη να πλασάρει στη συνέχεια πολύ ψηλά άουτ.

Στο 78′ ο Απόλλων έχασε την καλύτερή του ευκαιρία στο παιχνίδι, όταν ο Παμλίδης βρήκε λίγο χώρο και σούταρε με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ στο 79’ ο Χατζηγιοβάνης απέτυχε ανενόχλητος να σκοράρει πλασάροντας άψυχα πάνω στον Βέρχουλστ.

Στο 87’ οι Πράσινοι έφτασαν εντέλει σε τρίτο γκολ, όταν από γύρισμα του Αϊτόρ στην περιοχή, ο Μπαξεβανίδης στην προσπάθειά του να αποκρούσει την έστειλε στο βάθος της εστίας του Βέρχουλστ.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κίτρινες: Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες / Κουρμπέλης, Σένκεφελντ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Φέστα): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Ρόγκνε, Γιακιμόφσκι (46’ Βιτλής), Κάστρο (46’ Παμλίδης), Σλίβκα, Τσιλούλης (61’ Λα Πάρα), Μαρτίνεζ (76’ Ντάουντα), Τσίμπσα, Σίγκνεβιτς (71’ Ν. Ιωαννίδης).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ (89’ Σιδεράς), Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (72’ Κουρμπέλης), Γκατσίνοβιτς (72’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (89’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Φ. Ιωαννίδης (76’ Καρλίτος).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς