19.9 C
Athens

Παναιτωλικός – Λαμία 1-0: Ξέμπλεξε οριστικά με την παραμονή χάρη στην γκολάρα του Νταγκό (vid)

Ο Παναιτωλικός επιβεβαιώνει και στην πράξη πως συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες που μάχονται για την παραμονή είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Οι Αγρινιώτες ουσιαστικά… ξέμπλεξαν με την υπόθεση-παραμονή αφού πανηγύρισαν μεγάλη νίκη με 1-0 στην εξ αναβολής αναμέτρηση με τη Λαμία στο Αγρίνιο.

Σαφώς και η συγκεκριμένη νίκη φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του πιο εντυπωσιακού παίκτη που απέκτησε στη χειμερινή περίοδο, τον Νάντρι Νταγκό: Ο Ιβοριανός έμεινε ελεύθερος από τη Σέριφ και στην τρίτη του συμμετοχή με τη φανέλα της ομάδας του Αγρινίου σημείωσε το γκολ.

Ήδη έδειξε εξαιρετικά δείγματα στο ματς με τον Απόλλωνα με την εκπληκτική τεχνική του κατάρτιση και τις φοβερές ενέργειες που έκανε με την μπάλα στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Θα μπορούσε να έχει και μια ασίστ αλλά οι συμπαίκτες του έχασαν τις ευκαιρίες που έφτιαξε ο ίδιος στη Ριζούπολη.

Η Λαμία ήταν ξανά παθητική και χωρίς τη μεγάλη φάση στο παιχνίδι, την ώρα που οι γηπεδούχοι πίεζαν ασφυκτικά στα καρέ των Φθιωτών από τα πρώτα λεπτά και είχαν πρωταγωνιστή σχεδόν σε όλες τις φάσεις τον Νταγκό, ο οποίος στο 40′ από το ύψος της μικρής περιοχής εντελώς αμαρκάριστος σε γύρισμα από τα δεξιά σούταρε ψηλά άουτ. Στο δεύτερο μέρος, οι Αγρινιώτες ανέβασαν την απόδοση τους και στο 54′ ο Κορνέλιους με δυνατό σουτ υποχρέωσε τον Γκαραβέλη σε δύσκολη επέμβαση.

Το μαγικό γκολ που έκρινε την αναμέτρηση ήρθε στο 56ο λεπτό. Ο Μεντόσα έκανε την κούρσα από τα δεξιά και άνοιξε στον Φλόρες που με τη σειρά του έδωσε στον Νταγκό και εκείνος αφού συνέκλινε έπιασε ένα δυνατό συρτό σουτ και έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Γκαραβέλη.

Μετά το 1-0 ο Παναιτωλικός άφησε χώρους στη Λαμία, η οποία όμως δεν μπορούσε να τους αξιοποιήσει, ενώ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά και σε δεύτερο γκολ στο 80′. Ο Ντουάρτε από τα δεξιά και με τον Γκαραβέλη να έχει βγει ελάχιστα από την εστία του, δοκίμασε μια γλυκιά λόμπα που έξυσε το οριζόντιο δοκάρι, με την μπάλα να φεύγει άουτ και το σκορ να παραμένει ως έχει μέχρι το τελικό σφύριγμα της λήξης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ 1-0

Σκόρερ: 56′ Νταγκό

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Αγρινίου

Διαιτητής: Κουκούλας

Κίτρινες: Κορνέλιους, Βέργος / Τζανδάρης, Μπανγκουρά

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Ανέστης, Μαλής, Κορνέλιους, Λάρσον (77′ Βργκοτς), Χουχούμης, Ντίας (85′ Τσιγγάρας), Νταγκό (76′ Μόρσεϊ), Φλόρες, Μεντόσα (59′ Ντουάρτε), Αντούνες, Βέργος

ΛΑΜΙΑ (Γρηγορίου): Γκαραβέλης, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Προβυδάκης, Μπεχαράνο (86′ Γκέντσογλου), Τζανδάρης (62′ Αραμπούλι), Μπανγκουρά (68′ Ρόμανιτς), Καραμάνος, Μανούσος, Βέλλιος (46′ Νούνιες)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς