24.2 C
Athens

Σπόρτινγκ – Μαν. Σίτι 0-5: Σκόρπισε τον τρόμο με έναν πρώην Λουζιτανό (vid)

Ο Μπερνάρντο Σίλβα ανδρώθηκε στην Μπενφίκα και στην πρώτη φορά που έπαιξε κόντρα στη «μισητή συμπολίτισσα» της έδωσε και κατάλαβε!

Στο ποδόσφαιρο δεν αρκεί να είσαι το φαβορί στα χαρτιά, αλλά πρέπει να το δείχνεις και στην πράξη. Η Μάντσεστερ Σίτι το έδειξε και με το παραπάνω στη Λισαβόνα απέναντι στη… δύστυχη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και χάρη στον επιθετικό της μονόλογο από το 7ο λεπτό, έφτασε στον θρίαμβο (0-5) που τη φέρνει ουσιαστικά στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ μετατρέποντας τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία.

Αναμφίβολα πρωταγωνιστής ήταν ο άλλοτε παίκτης της Μπενφίκα και σούπερ σταρ των Πολιτών, Μπερνάρντο Σίλβα με δύο γκολ (άλλο ένα ακυρωθέν) και μια ασίστ.

Η ομάδα του Ρούμπεν Αμορίμ έμοιαζε άδεια από ενέργεια και έστησε… πούλμαν απέναντι στους Πολίτες που εξ αρχής ήξεραν πως να διασπάσουν την άμυνα των πέντε αμυντικών. Το πρώτο γκολ ήρθε στο 7′ σε μια φάση που εξετάστηκε αρκετή ώρα από το VAR.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε στον Ντε Μπρόινε που γύρισε για τον Φόντεν στη μικρή περιοχή και εκείνος έκανε το 0-1.

Το 0-2 ήρθε στο 17′ με τον Πορτογάλο να έρχεται με φόρα και να πιάνει έναν τρομερό κεραυνό απέναντι στον Αδάν που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.

Το σφυροκόπημα ήταν ανελέητο στην περιοχή των Στο 32′ ο Μαχρέζ από τα δεξιά έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Φόντεν με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έκανε το 0-3.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα ανέλαβε εκ νέου δράση στο 44′ όταν με νέο πλασέ (αυτή τη φορά η μπάλα κόντραρε) παραβίασε για τέταρτη φορά την εστία του Αδάν, μετατρέποντας έτσι τη Μάντσεστερ Σίτι στην πρώτη ομάδα που σημειώνει τέσσερα γκολ εκτός έδρας σε ένα ημίχρονο νοκ άουτ αγώνας της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Και αυτό λέει από μόνο του πολλά για το πόσα είναι ικανή να πετύχει φέτος η φιναλίστ της περσινής διοργάνωσης…

Το VAR μπορεί να στέρησε στο δεύτερο μέρος το χατ τρικ στον πρώην… Λουζιτανό Μπερνάρντο Σίλβα, ωστόσο ο Πορτογάλος έμελλε να είναι εκείνος που θα φτιάξει το πέμπτο (και τελευταίο) γκολ για τον Ραχίμ Στέρλινγκ, ο οποίος βέβαια έκανε ασύλληπτο φαλτσαριστό σουτ στο αριστερό παράθυρο της εστίας του Αδάν. Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε άριστη διαχείριση στο σκορ, δεν δέχθηκε ούτε τελική (!) και συνεχίζει την πορεία της στα αστέρια.

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ (Αμορίμ): Αδάν, Εσγκάιο, Κοάτες, Ινάσιο, Πόρο (82′ Νέτο), Ρέις, Παλίνια, Ματέους, Σαράμπια (78′ Ταμπάτα), Γκονσάλβες (50′ Ουγκάρτε), Παουλίνιο (75′ Σλιμανί)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Ρούμπεν Ντίας, Λαπόρτ (84′ Ακέ), Στόουνς (61′ Ζιντσένκο), Μπερνάρντο Σίλβα (85′ Ντελάπ), Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Μαχρέζ, Φόντεν (61′ Γκουντογκάν), Στέρλινγκ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς