15 C
Athens

Ελλάδα – ΗΠΑ 16-13: Θετικά μηνύματα σε ένα δυνατό φιλικό

Παρά τα προβλήματα απουσιών, κυρίως λόγω ασθενειών και παρά την κούραση από την εντατική προετοιμασία των τελευταίων ημερών, η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών έδειξε καλό πρόσωπο στον φιλικό αγώνα με τις ΗΠΑ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Νέας Ιωνίας Βόλου “Βασίλης Πολύμερος”. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε με 16-13, μπροστά στο διψασμένο για αγώνες (του αθλήματος που λατρεύει) κοινό του Βόλου, ευχαρίστησε τον κόσμο και έβγαλε θετικό πρόσημο και ενθαρρυντικά μηνύματα στην πορεία για τις μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Η Εθνική Ελλάδας παρατάχθηκε με 12 παίκτες στη σύνθεσή της, λόγω ασθενειών και ανάμεσά τους ήταν οι νεαροί Δημήτρης Δήμου και Νίκος Γκίλλας, που έκαναν ντεμπούτο με το εθνόσημο της Ανδρών. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα, δοκίμασε συστήματα και είδε την ψυχολογία της ομάδας να ανεβαίνει εν μέσω προβλημάτων και εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Ανοιχτό και ελεύθερο παιχνίδι έγινε στο “Βασίλης Πολύμερος” με τους δύο προπονητές να ψάχνουν το μοντάρισμα των ομάδων τους. Η Ελλάδα ήταν πολύ καλή στον παίκτη παραπάνω, αλλά δέχτηκε και αρκετά γκολ στον λιγότερο. Ο Στέλιος Αργυρόπουλος οδηγούσε στο σκοράρισμα την Εθνική μας στο πρώτο μέρος (5 γκολ) και ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης (5 γκολ) στο δεύτερο. Οι ομάδες πήγαιναν χέρι χέρι στο σκορ, ενώ η Εθνική ξέφυγε και με δυο γκολ διαφορά σε κάποια σημεία. Οι Αμερικανοί ισοφάρισαν για τελευταία φορά στο 9-9, στα μέσα του τρίτου οκτάλεπτα και στη συνέχεια η Ελλάδα βρήκε περισσότερες λύσεις, μπλόκαρε τα ατού των Αμερικανών σε κρίσιμες φάσεις στο τέλος και πήρε τη νίκη.

Η Ελλάδα είχε 6/10 π.π., 2/2 πέναλτι, 6 περιφέρεια (1 6μ.), 1 κόντρα, 1 φουνταριστό.

Οι ΗΠΑ είχαν 7/12 π.π., 4 περιφέρεια, 2 φουνταριστό.

ΕΛΛΑΔΑ – ΗΠΑ 16-13

Οκτάλεπτα: 3-2, 4-5, 5-3, 4-3.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 5, Παπαναστασίου 3, Γκίλλας, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 5, Γούβης, Νικολαΐδης 1, Αλαφραγκής, Δήμου.

ΗΠΑ (Ντέγιαν Ουντόβισιτς): Τέρνερ, Ντάνσταντ 1, Βάβιτς, Φάρμερ, Ντάουμπε, Λανγκιέβιτς, Χάλοκ 4, Γούντχεντ 2, Μπόουεν 3, Στίβενσον 2, Έρχαρντ, Ίρβινγκ 1, Χόλαντ, Γκρόουελ, Άμπρασμσον.

Διαιτητές: Αχλαδιώτης – Χατζηγούλας

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς