20.5 C
Athens

Ο Αχιλλέας Μπέος βράβευσε στον Βόλο την εθνική ομάδα πόλο

Ο Δήμος Βόλου βράβευσε σήμερα το μεσημέρι την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, επ’ ευκαιρία της παρουσίας του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στην πόλη, για την κοινή προετοιμασία και το σημερινό (15/2, 19:00) φιλικό με τις ΗΠΑ. Το κλίμα στο δημαρχιακό μέγαρο ήταν αρκετά φορτισμένο συναισθηματικά, ιδιαίτερα για τον Θοδωρή Βλάχο, ο οποίος είναι γέννημα-θρέμμα Βολιώτης.

Ο δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος, παρέδωσε τις τιμητικές πλακέτες με το σύμβολο του Δήμου Βόλου στους διεθνείς, ενώ στον ομοσπονδιακό τεχνικό απένειμε την ειδική διάκριση, με το ομοίωμα της Αργούς. Από την πλευρά τους, τα μέλη της εθνικής δώρισαν ένα μεγάλο κάδρο με τη φωτογραφία της ασημένιας Ολυμπιονίκη στον δήμαρχο, ενώ ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος, παρέδωσε την τιμητική πλακέτα της Ομοσπονδίας στον Αχιλέα Μπέο, αλλά και στον πρόεδρο του ΔΟΕΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ (υπεύθυνου και για τον αθλητισμό) Γιώργο Βλιώρα. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ, Στέφανος Αυγουλέας, και ο γενικός διευθυντής της ομοσπονδίας, Γιάννης Γιαννουρής.

«Σας καλωσορίζουμε και επίσημα στην πόλη μας. Πολλά συγχαρητήρια για τη μεγάλη σας διάκριση. Είναι διπλή χαρά για μας, διότι ο αρχιτέκτονας αυτής της επιτυχίας, ο προπονητής σας, είναι Βολιώτης. Είναι μεγάλη υπόθεση αυτό το Ολυμπιακό μετάλλιο που κατακτήσατε και εύχομαι νέες επιτυχίες στο μέλλον. Καλή διαμονή και να ξέρετε ότι θα είμαστε πάντα αρωγοί στην προσπάθειά σας και θα βρίσκονται στη διάθεσή σας οι υγροστιβικές μας εγκαταστάσεις μας, τόσο για προετοιμασία όσο και για αγώνες. Οι πισίνες μας συντηρούνται και βρίσκονται σε αρίστη κατάσταση (εγκαινιάζουμε και την κλειστή της Νέας Ιωνίας απόψε) και δημιουργούνται οι καλύτερες προϋποθέσεις για την κατάλληλη προετοιμασία σας. Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από τη δημοτική αρχή, που την αναγνωρίζει ο κόσμος. Και φυσικά, κ. πρόεδρε, θέλουμε να συνεχίσουμε την πολύ καλή συνεργασία με τη διοίκηση της ΚΟΕ» δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Γιαννόπουλος ανέφερε: «Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία. Οι υπεύθυνοι και όλα τα μέλη της αποστολής με ενημερώνουν ότι οι συνθήκες της φιλοξενίας είναι ιδανικές. Όμως, κ. δήμαρχε, πρέπει να πω, επίσης, ότι κάθε φορά που έρχομαι στον Βόλο, τον βλέπω όλο και πιο όμορφο. Να σας πω, λοιπόν, ότι σε συνέχεια των διοργανώσεων των προηγούμενων ετών, επιδιώκουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τη δημοτική αρχή του Βόλου. Από εμάς υπάρχει αυτή η διάθεση ώστε να γίνουν όμορφα πράγματα πάνω απ’ όλα για την πατρίδα μας. Θέλω να τονίσω, επίσης, ότι στο πρόσωπό σας τιμούμε και τους συνεργάτες σας που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα».

Ο Θοδωρής Βλάχος τόνισε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας, σας ευχαριστούμε πολύ για την τιμή. Δεν είναι η πρώτη φορά, βέβαια, που μας φιλοξενείτε και κάθε φορά είναι και καλύτερα. Θέλω να υπερτονίσω και εγώ ότι η πόλη μου, ο Βόλος, είναι όλο και πιο όμορφη και αυτό οφείλεται και σε σας. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φέρουμε νέες διακρίσεις για την Ελλάδα μας».

«Είναι η τρίτη φορά που ερχόμαστε εδώ και μάλιστα τώρα, σε μια δύσκολη περίοδο, γίνεται η προετοιμασίας μα κάτω από άψογες συνθήκες. Επιτέλους, θα παίξουμε αγώνα μπροστά σε κόσμο που αγαπάει το άθλημα και ελπίζω ότι θα πετύχουμε και τη νίκη» είπε από την πλευρά του ο αρχηγός της εθνικής, Γιάννης Φουντούλης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς