18.2 C
Athens

Euroleague: Τα μπάτζετ των 17 ομάδων και οι θέσεις που καταλαμβάνουν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός

Μία αρκετά ενδιαφέρουσα έρευνα για τα μπάτζετ των 17 -πλην της Μπασκόνια για την οποία δεν υπάρχουν φανερά στοιχεία- ομάδων της Euroleague παρουσίασε σήμερα (15/02) η ιστοσελίδα «basketnews», με τους δύο «αιωνίους» του ελληνικού μπάσκετ να βρίσκονται και σε αυτή τη κατηγορία σε μεγάλη απόσταση

Μία αρκετά ενδιαφέρουσα έρευνα για τα μπάτζετ των 17 -πλην της Μπασκόνια για την οποία δεν υπάρχουν φανερά στοιχεία- ομάδων της Euroleague παρουσίασε σήμερα (15/02) η ιστοσελίδα «basketnews», με τους δύο «αιωνίους» του ελληνικού μπάσκετ να βρίσκονται και σε αυτή τη κατηγορία σε μεγάλη απόσταση.

Συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός καταλαμβάνει την όγδοη θέση με το πιο ακριβό μπάτζετ στη διοργάνωση έχοντας 15 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του και κόστος συμβολαίων ύψους 8,5 εκατομμυρίων.

Από την άλλη ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 13η θέση με 9,5 εκατ. ευρώ μπάτζετ και συνολικό κόστος συμβολαίων στα 5,5 εκατομμύρια.

Στην κορυφή της σχετικής κατάταξης βρίσκεται η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με συμβόλαια που αν αφαιρέσεις τη φορολογία αγγίζουν τα 22,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από κάτω της κατά σειρά βρίσκονται η Ρεάλ Μαδρίτης με 19,2 εκατ. και η Μπαρτσελόνα με 18,8 εκατ. ευρώ. Την πεντάδα συμπληρώνουν η πρωταθλήτρια Εφές με 15 και η Φενέρμπαχτσε με 13,5 εκατ. ευρώ.

Μικρότερο μπάτζετ από τον Παναθηναϊκός έχουν μόνο η Άλμπα (3 εκατ.), η Βιλερμπάν (4), η Ζαλγκίρις (4,3) και ο Ερυθρός Αστέρας (5,2).

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα μπάτζετ των ομάδων στο παρακάτω γράφημα:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BasketNews.com (@basketnews)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς