16.6 C
Athens

Ντέμης: Με Μάνταλο και Αραούχο δεν θα γινόταν να μην κερδίσει η ΑΕΚ αυτόν τον Ολυμπιακό

Η ΑΕΚ ηττήθηκε ξανά από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» εξαιτίας της εκτέλεσης του Γιαν Εμβιλά στο 83ο λεπτό του αγώνα, σε ένα ντέρμπι που η Ένωση κέρδισε μέτρα στο δεύτερο ημίχρονο, είχε την κατοχή, αλλά καθαρές φάσεις δεν δημιούργησε ποτέ.

Οι Ερυθρόλευκοι σε μία από τις δικές τους ευτύχησαν να σκοράρουν και να πάρουν το ματς, αλλά σύμφωνα με τη ματιά του Ντέμη Νικολαϊδη το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το ίδιο αν η ΑΕΚ είχε στη βασική της σύνθεση τους τραυματίες Μάνταλο και Αραούχο.

«Η ΑΕΚ δεν είχε τελική πάσα. Με Μάνταλο και Αραούχο δεν θα γινόταν να μην κερδίσει η ΑΕΚ, αυτόν τον Ολυμπιακό που βλέπουμε. Εγώ θα έβαζα ένα χαφ. Αυτό μου έλειπε. Είχαμε έναν σέντερ φορ και τον βγάλαμε… Εγώ θα έβγαζα τον Τσούμπερ και θα έβαζα ένα χαφ. Ίσως η ΑΕΚ επιχείρησε να μην χάσει. Σε όλα τα ματς, όταν ήθελε να τα κρατήσει, έφαγε γκολ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο παλαίμαχος άσος της Ένωσης για να προσθέσει στη συνέχεια αναφορικά με τις δηλώσεις του Εμβιλά για τον διαιτητή.

«Ο Εμβιλά μας έμεινε για δύο λόγους: για το γκολ και για τις δηλώσεις που έκανε για την διαιτησία. Συγκλονιστικές! Δεν ασχολήθηκε άνθρωπος με τον διαιτητή εκτός από τον Εμβιλά. Πρέπει να τον ρωτήσουμε αν έχει προσωπικά μαζί του».

Στην αρχική του τοποθέτηση για το ντέρμπι της Κυριακής ανέφερε:

«Ο Ολυμπιακός δεν στάθηκε πουθενά άτυχος φέτος. Θα μπορούσε να λήξει εύκολα 0-0 το ματς. Και άλλα ματς… Γενικά δεν την “πληρώνει” ο Ολυμπιακός, έχει όμως ψυχολογία και νοοτροπία νικητή. Παίζει ίσα – ίσα για να κερδίζει. Στο ματς με την ΑΕΚ, μόνο μία ομάδα είχε ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ ήταν πιο επικίνδυνη στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά μεγάλη φάση δεν έκανε. Στο τέλος δεν έβγαζε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Αισθανόσουν όμως ότι θα πάει να πάρει το ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Οι στόπερ του Ολυμπιακού ήταν πολύ καλοί. Και τα χαφ του έπαιξαν καλύτερα». 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς