15 C
Athens

Παναθηναϊκός – Ηρακλής 70-58: Προβλημάτισαν με την απόδοσή τους οι Πράσινοι, «καθάρισαν» το ματς στο τέλος (vid)

Ο Παναθηναϊκός έχοντας στο μυαλό του το Final Four της Παρασκευής στα «Δύο Αοράκια» ξέχασε να εμφανιστεί στο γήπεδο στις πρώτες τρεις περιόδους του εξ’ αναβολής αγώνα με τον Ηρακλή για την 13η αγωνιστική της Basket League, έχοντας απέναντί του έναν Γηραιό που πετούσε φωτιές στη επίθεση και είχε το πάνω χέρι στο σκορ μέχρι και το 27ο λεπτό του αγώνα.

Οι Πράσινοι ανέβασαν τον ρυθμό τους στα τελευταία 14 λεπτά και εντέλει χαμογέλασαν στο τέλος διορθώνοντας τα λάθη των πρώτων 3 περιόδων και πανηγυρίζοντας μία σημαντική νίκη για την οικονομία του πρωταθλήματος. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Πρίφτη ο Οκάρο Γουάιτ που πέτυχε double-double με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Οι Κυανόλευκοι ήταν διαβασμένοι και παρά τις σημαντικές απουσίες και τους μόλις 9 διαθέσιμους παίκτες μετά τον αγώνα με το Περιστέρι δύο ημέρες νωρίτερα πάλεψαν μέχρι και το 35ο λεπτό του αγώνα μένοντας κοντά στο σκορ απέναντι σε έναν κακό Παναθηναϊκό που στηρίχθηκε περισσότερο στην ατομική ποιότητα ορισμένων παικτών του.

Για την ομάδα του Πρίφτη ξεχώρισαν, πέραν του MVP Οκάρο Γουάιτ, οι  Έβανς (11 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Μποχωρίδη (9 πόντοι) και Κασελάκη (8 πόντοι).

Από την άλλη από το σύνολο του Μέξα πρωταγωνίστησαν οι Γκάρετ (15 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Χένρι (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ), ενώ ανησυχία προκάλεσε ο τραυματισμός του Παπαδάκη στο γόνατο λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 12-18, 32-35, 48-48, 70-58.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς