17.2 C
Athens

Δικαιώθηκαν οι διαιτητές Γκόντας και Φούφης κατά της πρώην διοίκησης της ΕΟΚ, το ποσό της αποζημίωσής τους

Ως παράνομος και καταχρηστικός κρίθηκε από τα πολιτικά δικαστήρια ο αποκλεισμός των διαιτητών Σπύρου Γκόντα και Γιάννη Φούφη από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΟΚ και την ΚΕΔ, με τους δύο πρώην διεθνείς ρέφερι να αποζημιώνονται με ένα ποσό κοντά στα 50.000 ευρώ έκαστος.

Οι δύο διαιτητές, (σ.σ. ο Γκόντας έχει αποσυρθεί λόγω ηλικίας), αλλά και άλλοι συνάδελφοί τους που στην συνέχεια απέσυραν την αγωγή, είχαν κινηθεί νομικά για τον διετή αποκλεισμό τους από τα πρωταθλήματα λόγω της συμμετοχής τους στην Ευρωλίγκα, ωστόσο είχαν δικαιωθεί αρχικά από το ΑΣΕΑΔ πίσω στο 2019 και στο σήμερα βρήκαν δικαίωση και μέσω των πολιτικών δικαστηρίων διεκδικώντας πλέον το ποσό των 50.000 ευρώ είτε από την παλιά διοίκηση της Ομοσπονδίας (Βασιλακόπουλου), είτε από την τωρινή με τον Βαγγέλη Λιόλιο στην ηγεσία.

Στην απόφαση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, το εξής: «Με την προαναφερθείσα παράνομη και υπαίτια συμπεριφορά τους οι εναγόμενοι, προσέβαλαν την προσωπικότητα του ενάγοντος και προκάλεσαν σε αυτόν ηθική βλάβη, για την αποκατάσταση της οποίας πρέπει να του επιδικασθεί χρηματική ικανοποίηση».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς