19.2 C
Athens

Μπότο: Ήρθα στον ΠΑΟΚ λόγω της ιστορίας του συλλόγου και όχι των χρημάτων, θα μείνει ο Ίνγκασον

Για πρώτη φορά μετά την πρόσληψή του στη θέση του αθλητικού διευθυντή ο Ζοσέ Μπότο άνοιξε τα χαρτιά του μπροστά στις κάμερες απαντώντας σε ερωτήματα των δημοσιογράφων σχετικά με το πώς πείστηκε να αναλάβει τις τύχες του Δικεφάλου αναφορικά με τον μεταγραφικό σχεδιασμό, αλλά και στο τι οραματίζεται για το άμεσο μέλλον, μετά και τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου που τον βρήκε για πρώτη φορά στο «ασπρόμαυρο» καθήκον.

Ο Πορτογάλος αθλητικός διευθυντής υπογράμμισε ότι στις πρώτες του επαφές με τον Ιβάν Σαββίδη αυτό που τελικά τον έπεισε για να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ ήταν η ιστορία της ομάδας έτσι όπως του την περιέγραψε ο Ρώσος μεγαλομέτοχος των Θεσσαλονικέων, λέγοντας ότι ουδέποτε μπήκε στη μέση το οικονομικό κομμάτι.

Επιπλέον έστειλε από σήμερα μήνυμα παραμονής του Ίνγκι Ίνγκασον στην Τούμπα αλλά και αποδέσμευσης ορισμένων παικτών τα συμβόλαια των οποίων ολοκληρώνονται το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Συνέντευξη Τύπου ο Μπότο:

Για την πρώτη του επαφή με τον Σαββίδη: «Η πρώτη επαφή έγινε στα μέσα του Δεκέμβρη. Στην πρώτη συνάντηση ήμουν έκπληκτος και δεν ήξερα αν ήθελα να κάνω αυτό το βήμα. Μετά είχα και άλλες συναντήσεις με τον Ιβάν. Έγινε ένα μπέρδεμα με τις ώρες εγώ υπολόγισα σε ώρα Ουκρανίας αυτός σε ώρα Ρωσίας, έγινε ένα μπέρδεμα, αλλά μετά από 2 ώρες με έπεισε. Σε αυτά τα μίτινγκ ποτέ δεν μιλήσαμε για λεφτά, αλλά για την ιστορία της ομάδας. Ήταν η 1η φορά που κάποιος πρόεδρος μου μίλησε για την ιστορία της ομάδας, Ήταν κάτι πολύ ωραίο και μου άνοιξε τους ορίζοντες. Μου ζήτησε να κάνω τον ΠΑΟΚ ακόμα πιο μεγάλο από ότι είναι τώρα. Κάποιοι μου γράφουν Μπότο κάνε τον ΠΑΟΚ μεγάλο. Αλλά αυτό είναι λάθος. Ο ΠΑΟΚ είναι ήδη μεγάλος. Μου ζητήθηκε είναι με τη γνώση μου να βοηθήσω την ομάδα να ανέβει σε ευρωπαϊκά στάνταρ σε όλους τους τομείς του ποδοσφαίρου. Δεν μου ζήτησε το πρωτάθλημα. Είναι αυτονόητο αυτό».

Για τον Ίνγκασον: «Για τον Ίνγκασον δεν υπάρχει θέμα, ο κόσμος να μην ανησυχεί. Ο παίκτης θέλει να μείνει. Η ομάδα τον θέλει, οπότε τις επόμενες ημέρες θα έχουμε ευχάριστα»

Για τον Εσίτι: «Είναι ένας παίκτης για τον οποίο διαπραγματευόμαστε ελπίζω ως το τέλος της ημέρας να έχει κλείσει η υπόθεση»

Για τους δανεικούς: «Δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε για αυτό. Ξέρουμε τι θέλουμε βέβαια, αλλά δε είναι η ώρα να μιλήσουμε για αυτό. Οι παίκτες πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι. Παίζουν ανά τρεις μέρες και δεν είναι εύκολο. Ξέρω και εγώ και το κλαμπ τι θέλουμε».

Για τη σχέση του με τον Λουτσέσκου: «Όλες οι ομάδες έχουν πάντα χώρο για βελτίωση. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για εμάς. Το πλάνο μας είναι να βοηθήσουμε την ομάδα να βελτιωθεί, να γίνει πιο συνεπής, πιο συμπαγής και να βάλουμε σε λειτουργία τη γραμμή που έχουμε, ακόμα και αν υπάρξει αλλαγή σε πρόσωπα. Να μπορεί να συνεχίσει αν φύγω εγώ ή προπονητής. Το καλό είναι πως οι απόψεις του για το ποδόσφαιρο, είναι παρόμοιες με αυτές του προπονητή. Έχοντας στο μυαλό σου τους στόχους σου είναι πιο εύκολο να φτάσεις σε αυτούς. Δε χρειάζεται να με ρωτήσετε για κάτι αρνητικό για μέλος της ομάδας. Μαζί πηγαίνουμε στον… πόλεμο κάθε βδομάδα».

Για την πώληση του Σφιντέρσκι:

«Όσον αφορά τον Κάρολ παίζουμε με έναν επιθετικό στην κορυφή, είναι απίθανο να έχεις 4 επιθετικούς για την ίδια θέση. Αν δεν έφευγε κάποιος θα είχαμε τους Άκπομ, Κάρολ, Νέλσον, Τσόλακ και Κούτσια. Αν είχατε 2 αυτοκίνητα ποιο θα πουλούσατε; Αυτό που θα φέρει πιο πολλά χρήματα. Πιστεύω πως ο Τσόλακ έχει να δώσει πράγματα στην ομάδα».

 

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς