18.6 C
Athens

Ο Αλιασίμ «καθάρισε» εύκολα τον Τσιτσιπά και πήρε τον πρώτο του τίτλο στο Ρότερνταμ

Η μεγαλύτερη στιγμή στην καριέρα του Φελίξ Οζέ Αλιασίμ (ως την επόμενη) είναι αυτή που ζει από το απόγευμα της Κυριακής (13/2) στο Ρότερνταμ. Ο Καναδός με μεγάλη εμφάνιση υπέταξε τον Στέφανο Τσιτσιπά που με τη σειρά του δεν μπόρεσε να κατακτήσει το πρώτο ATP 500 στην καριέρα του.

Από την άλλη, ο Αλιασίμ ήταν σπουδαίος και έπειτα από οχτώ χαμένους τελικούς είδε το πλήρωμα του χρόνου να του φέρνει έναν τίτλο σε τουρνουά που θα θυμάται για πολύ καιρό και που θα του δώσει το έναυσμα για να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος στις επόμενες διοργανώσεις.

 

Ο Καναδός τενίστας έκανε μπρέικ από νωρίς στο πρώτο σετ και άσκησε τρομερή πίεση στον Τσιτσιπά, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να σπάσει το σέρβις του και να πάρει πίσω το πλεονέκτημα. Αντίθετα, ο Αλιασίμ ήταν εκείνος που έφτασε πιο κοντά σε νέο μπρέικ αλλά και μέσω του σέρβις του πήρε το πρώτο σετ (4-6) πριν πάρει με άνεση και αυτοπεποίθηση και το δεύτερο με 2-6 και μάλιστα δίχως να δεχθεί πόντο από τον Έλληνα πρωταθλητή στα δύο τελευταία γκέιμ που σέρβιρε.

ΤΑ ΣΕΤ: 4-6, 2-6

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς