21.8 C
Athens

ΟΦΗ – Βόλος 2-1: Αποφασισμένοι για εξάδα οι Κρητικοί (vid)

Ο ΟΦΗ έκανε μια από τις πιο σημαντικές νίκες του στη φετινή σεζόν και ο στόχος της εξάδας είναι κάτι παραπάνω από εφικτός. Οι Κρητικοί υπερκέρασαν το εμπόδιο του Βόλου στο Γεντί Κουλέ (2-1), με την ομάδα της Μαγνησίας να κάνει σημαντικό πισωγύρισμα στην προσπάθεια που κάνει για να μπει σφήνα στην εξάδα που οδηγεί στα πλέι οφ.

Η ομάδα του Νίκου Νιόπλια άντεξε στην πίεση και τα δύο γκολ από το πρώτο μέρος αποδείχθηκαν αρκετά για να πάρει το τρίποντο. Ο Βόλος στάθηκε καλά στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης, ωστόσο στο 19′ πλήρωσε την άστοχη έξοδο του Κλέιμαν στην εκτέλεση φάουλ του Λάμπρου με αποτέλεσμα ο Βούρος με κεφαλιά να κάνει το 1-0 και να βάλει από νωρίς σε θέση οδηγού τον ΟΦΗ.

Οι φιλοξενούμενοι που έχουν δείξει πως ξέρουν να αντιδράσουν σε περιπτώσεις που βρίσκονται πίσω στο σκορ, έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση στο 30′ με τον Φαν Βέερτ υπό την πίεση του Μεγιάδο να σημαδεύει το δοκάρι και να κάνει εύκολο το έργο του Επασί που επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα μετά το Κόπα Άφρικα.

Τρία λεπτά αργότερα, οι Κρητικοί βρήκαν και δεύτερο γκολ, με τον Νέιρα με μαγικό τακουνάκι να στρώνει στον Τοράλ που με ένα υπέροχο σουτ έστειλε για δεύτερη φορά στο ματς την μπάλα στα δίχτυα του Κλέιμαν, ο οποίος πάντως δεν έφερε την ευθύνη του πρώτου γκολ.

 

Ο Βόλος ξαναμπήκε στην αναμέτρηση με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Φερνάντες που διαθέτει εξαιρετικό πόδι, έπιασε ένα τρομερό σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τη βοήθεια και της κόντρας στον Γιαννούλη.

 

Παρόλα αυτά, η αγωνιστική ανωτερότητα των Κρητικών ήταν αδιαμφισβήτητη και φάνηκε από την αντίδραση που έβγαλαν μετά τη μείωση στο σκορ, αλλά και χάρη στην κερδισμένη αποβολή του Μπαριέντος με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 70′. Πολλές τελικές στην εστία του Κλέιμαν (όχι όλες ιδιαίτερα απειλητικές) και στο 87′ κερδισμένο πέναλτι σε χέρι του Φεράρι μετά από σέντρα από τα αριστερά. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λάμπρου που είδε τον Ισραηλινό τερματοφύλακα να αποκρούει εντυπωσιακά, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Βόλος έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση, όμως ο Επασί έδειξε την αντίδραση του στο σουτ του Ροσέρο.

ΟΦΗ – ΒΟΛΟΣ 2-1

Σκόρερ: 19′ Βούρος, 33′ Τοράλ / 51′ Φερνάντες

Γήπεδο: Γεντί Κουλέ

Διαιτητής: Παπαδόπουλος

Κόκκινη: 70′ Μπαριέντος

Κίτρινες: Νέιρα, Φελίπε / Σοάρες, Μπαριέντος, Φερνάντες, Κλέιμαν, Φαν Βέερτ

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (75΄ Στάικος), Νέιρα (90΄ Ουές), Τοράλ (68΄ Φελίπε), Λάμπρου (89΄ Μπουζούκης), Ντουρμισάι (66΄ Γκαγέγκος).

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Ρομέρο (89΄ Ροσέρο), Γκιουλέν (72΄ Μπαρτόλο), Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Φερνάντες, Σοάρες (46΄ Σοάρες), Ρεγκατέν (61΄ Κορέα), Φαν Βέερτ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς