21.4 C
Athens

Τσέλσι – Παλμέιρας 2-1 (παρ.): Οι Λονδρέζοι πρωταθλητές Κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία τους! (vid)

Μπορεί το πρωτάθλημα να το βλέπει με... κιάλια εδώ και χρόνια, ωστόσο εκτός συνόρων η Τσέλσι βιώνει τους πιο ένδοξους μήνες στην ιστορία της: μετά το Champions League, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων θα κοσμεί την τροπαιοθήκη της από την οποία πλέον δεν λείπει κανένας διεθνής τίτλος!

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ήταν μέχρι το Σάββατο (12/2) το μοναδικό τρόπαιο που έλειπε από την τροπαιοθήκη της Τσέλσι. Οι Λονδρέζοι άδραξαν την ευκαιρία και το κατέκτησαν στον τελικό με την Παλμέιρας του Άμπελ Φερέιρα για να ανακηρυχθούν πρωταθλητές Κόσμου και με τη βούλα! Την τελευταία φορά που βρέθηκαν να διεκδικούν το συγκεκριμένο τρόπαιο ήταν το 2013 απέναντι σε μια άλλη βραζιλιάνικη ομάδα (Κορίνθιανς) από την οποία ηττήθηκαν.

Βέβαια, για να φτάσουν ως το τέλος έπρεπε να περάσουν το εμπόδιο της άκρως μαχητικής πρωταθλήτριας Λατινικής Αμερικής, η οποία ισοφάρισε το γκολ του Λουκάκου και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση για να φτάσει εκεί στην κατάκτηση.

Ήταν προφανές πως οι δύο ομάδες θα αντιμετώπιζαν με συντηρητική στάση την αναμέτρηση ειδικά στο πρώτο μέρος και οι εξελίξεις το επιβεβαίωσαν, με τους Λονδρέζους να έχουν τον πρώτο λόγο αλλά να μην είναι ιδιαίτερα απειλητικοί.

Πιο τολμηροί εμφανίστηκαν στο δεύτερο μέρος και για αυτό δικαιώθηκαν όταν στο 55′ ο Λουκάκου άνοιξε το σκορ – για δεύτερο σερί ματς στη διοργάνωση όπως στον ημιτελικό με την Αλ Χιλάλ – με υπέροχη κεφαλιά μετά τη σέντρα του Χάντσον-Οντόι.

Το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Τιάγκο Σίλβα (χέρι) στο 64′ προκάλεσε αναταράξεις στους Λονδρέζους αφού ο Βέιγκα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 και κατά συνέπεια στην παράταση αφού ως το 90′ ειδικά η Τσέλσι δεν αξιοποίησε καμιά από τις ευκαιρίες της.

Ένα πέναλτι στο δεύτερο μισό της παράτασης αρκούσε για να χαρίσει το τρόπαιο στην Τσέλσι. Ο Λουάν έκανε ό,τι νωρίτερα ο Τιάγκο Σίλβα και ο Χάβερτς ανέλαβε την εκτέλεση για να διαμορφώσει το τελικό 2-1 και να δώσει το έναυσμα για τους ξέφρενους πανηγυρισμούς.

 

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τιάγκο Σίλβα, Κρίστενσεν, Ρίντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Χάντσον-Οντόι (76′ Βέρνερ), Κόβατσιτς (91′ Ζιγές), Καντέ, Χάβερτς, Μάουντ (31′ Πούλισικ), Λουκάκου (76′ Σαούλ)

ΠΑΛΜΕΪΡΑΣ: Γουέβερτον, Πικέρες, Γκόμες, Λουάν, Ρότσα, Ντανίλο, Βέιγκα (78′ Ατουέστα), Σκάρπα, Ραφαέλ (60′ Ζαΐλσον), Ντούντου (103′ Ναβάρο), Ρόνι (77′ Γουέσλεϊ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς