18.8 C
Athens

Αστέρας – Ιωνικός 2-3: Θρίαμβος για τους Νικαιώτες, φρέναραν το τρένο των Αρκάδων

Μια από τις μεγαλύτερες νίκες του τη φετινή σεζόν πανηγύρισε στην Τρίπολη ο Ιωνικός απέναντι στον φορμαρισμένο Αστέρα που δεν είχε δεχθεί γκολ μέσα στο 2022! Οι Νικαιώτες με απίστευτη ανατροπή μετά το 60′ υποχρέωσαν τους Αρκάδες στην πρώτη τους ήττα στη νέα χρονιά και ταυτόχρονα έκαναν άλμα παραμονής (2-3).

Οι Αρκάδες πλήρωσαν το κακό τους τελευταίο ημίωρο και κυρίως την αποβολή του Καστάνιο στο 61′ που προκάλεσε και το πέναλτι για τους Νικαιώτες.

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν αρκετές καλές ευκαιρίες όμως η πρώτη ήταν αρκετή για να τους δώσει το γκολ από το 6ο λεπτό. Ο Καπίγια μπήκε στην πορεία της μπάλας στο σουτ του Ριέρα και έκανε το 1-0. Οι Νικαιώτες έμεναν ικανοποιημένοι μ αυτό το 1-0 και ειδικά από τη στιγμή που ο Αστέρας δεν μπορούσε να βρει εκ νέου δίχτυα στο πρώτο μέρος.

Τα πάντα άλλαξαν στο 60ό λεπτό, σε μια φάση που ο Άοσμαν πέταξε κάθετα την μπάλα στον Λένις και εκείνος βγήκε τετ α τετ με τον Τσιφτσή πλασάροντας στο δοκάρι. Και από την κανονική ροή του αγώνα αλλά και από το VAR διαπιστώθηκε πως ο Καστάνιο έσπρωξε τον Λένις την ώρα που πήγαινε να πλασάρει και ο Κουμπαράκης δεν θα μπορούσε να μην δώσει το πέναλτι και να μην αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Ισπανό στόπερ.

Ο Άοσμαν ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε σε 1-1 πριν ακολουθήσει η ολική ανατροπή τέσσερα λεπτά αργότερα με νέα κάθετη του Σύρου στον Λένις και εκείνον να πλασάρει εύστοχα για το 1-2.

Ο Αστέρας αναγκάστηκε να βγει όλος μπροστά και με τις αλλαγές έψαξε το δεύτερο γκολ αν και έμοιαζε δύσκολο. Ο Κρεσπί σημάδεψε το δοκάρι, αλλά με τους πάντες να έχουν ανέβει, ο Ιωνικός βρήκε χώρους και στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάναλης έφυγε τετ α τετ και πέρασε τον Τσιφτσή για να γράψει το 1-3. Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στην τελευταία φάση του αγώνα με το σουτ του Κρεσπί που κόντραρε στον Βαφέα και κατέληξε στα δίχτυα του Χουτεσιώτη που αιφνιδιάστηκε από την πορεία που πήρε η μπάλα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΙΩΝΙΚΟΣ 2-3

Γήπεδο: Θ. Κολοκοτρώνης

Σκόρερ: 6′ Καπίγια, 100′ Κρεσπί / 63′ πεν. Άοσμαν, 67′ Λένις, 90+8′ Μάναλης

Διαιτητής: Κουμπαράκης

Κόκκινες: 61′ Καστάνιο

Κίτρινες: Σονί / Κιάκος, Βαφέας, Μάναλης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Χριστόπουλος (81′ Τιλίκα), Καστάνιο, Άλβαρες, Μουνάφο, Βαλιέντε, Ριέρα (81′ Μπενίτο), Σίτο (81′ Κρεσπί), Καπίγια (64′ Αντζουλάς), Σονί

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαφέας, Ρομαό, Σάντσες, Κιάκος (90′ Καμπράλ), Ντάλσιο, Κάνιας, Ματσούκας (73′ Γκοτσούλιας), Άοσμαν (85′ Πλατέλλας), Λένις (73′ Βαλεριάνος), Μάντζης (90′ Μάναλης)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς