21.7 C
Athens

Απόλλων Σμύρνης – Παναιτωλικός 0-0: Ένα βήμα πιο κοντά στον υποβιβασμό (hls)

Ο Απόλλων έχει μια από τις χειρότερες επιθέσεις στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και το γεγονός πως έχει σκοράρει μόλις μια φορά (με πέναλτι) εδώ και τρεις μήνες, τον οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη Super League 2...

Ο θλιβερός Απόλλων θα πρέπει σύντομα να ξεκινήσει τον σχεδιασμό για την επόμενη σεζόν, η οποία εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα τον βρει στην αμέσως επόμενη κατηγορία. Μεταξύ μας, αυτή θα ήταν και η πιο ταιριαστή μοίρα για μια ομάδα που εδώ και πάρα πολύ καιρό βιάζει τη λογική, ποδοσφαιρική και μη.

Απέναντι σε ένα σύνολο που την Τετάρτη έπαιξε ένα εξοντωτικό ματς 120 λεπτών μέσα στο Καραϊσκάκη, οι Κυανόλευκοι δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα για ένατο σερί παιχνίδι. Στην πραγματικότητα ο Απόλλων έχει σκοράρει μόλις μια φορά τους τελευταίους τρεις μήνες και κάτι κι αυτό με πέναλτι στον διασυρμό του Περιστερίου (4-1 από τον Ατρόμητο). Όταν λοιπόν έχεις βάλει επτά γκολ σε 21 αγωνιστικές και έχεις μια από τις χειρότερες επιθέσεις στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος, θα ήταν από ένα σημείο και μετά ύβρις απέναντι στο άθλημα η παραμονή σου στη Super League σε βάρος οποιασδήποτε άλλης ομάδας.

Όταν έχεις διώξει μόλις την τρίτη αγωνιστική έναν προπονητή που πάσχιζες χρόνια να κλείσεις και όταν διώχνεις τον διάδοχό του στις αρχές Γενάρη, μόνο για να τον φέρεις πίσω λιγότερο από έναν μήνα μετά, οτιδήποτε σχετίζεται με λογική έχει ήδη πάει περίπατο. Κάπως έτσι, ο αποκαμωμένος Παναιτωλικός έφυγε με έναν βαθμό από τη Ριζούπολη, αφού έχασε δυο πολύ καλές ευκαιρίες και είδε άλλες τόσες την μπάλα να χτυπά στα δοκάρια του Ανέστη.

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, ο Απόλλων έχει ως μοναδικό ρεαλιστικό στόχο να προσπεράσει τον Ατρόμητο που βρίσκεται τρεις βαθμούς με δυο ματς λιγότερα. Βάσει της εικόνας που εμφανίζουν οι δυο ομάδες όμως, θα πρέπει να μεσολαβήσει κάτι συνταρακτικό ώστε να ανατραπεί η κατάσταση. Κακά τα ψέματα, φαντάζει πολύ πιο πιθανό η διαφορά να ανοίξει κι άλλο, παρά να μειωθεί, πόσο μάλλον να ανατραπεί…

Ο αγώνας

Ο Παναιτωλικός, που προερχόταν από τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα αλλά και τον δραματικό αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό στο κύπελλο, απείλησε πρώτος στο 12΄, όμως στη σέντρα-σουτ του Ντίας ο Μαλής δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή. Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» και έφτασαν «μια ανάσα» από το γκολ στο 19΄, όμως το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε την κεφαλιά του Σίγκνεβιτς. Η επόμενη καλή φάση του ματς καταγράφηκε στο 40΄ και ήταν για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, που είδε τον αφύλακτο Ντίας να αστοχεί στο εν κινήσει σουτ που επιχείρησε, μετά από γέμισμα του Αντούνες. Ο ίδιος παίκτης απείλησε εκ νέου στο 44΄, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Νταγκό, αλλά αυτή τη φορά ήταν ο Βιτλής που του στέρησε το γκολ.

Στο β΄ μέρος, το ματς είχε γρήγορο ρυθμό, σημαντικές ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά όχι γκολ. Στο 49΄ ο Νταγκό έφυγε «στην πλάτη» της άμυνας του Απόλλωνα, απέφυγε και τον Βέρχουλστ, αλλά καθυστέρησε και κόπηκε. Ο ίδιος παίκτης απείλησε στο 51΄ με σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Βέρχουλστ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ρόνγκε απομάκρυνε με κεφαλιά το σουτ του Καρέλη. Στο 62΄ οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ, όμως Σίγκνεβιτς και Παμλίδης δεν κατάφεραν να πλασάρουν από κοντά τον Ανέστη και στη συνέχεια ο Τσιλούλης, προ σχεδόν κενής εστίας, έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 64΄ σε πολύ ωραία προσπάθεια και σουτ του Μαρτίνες, ο Ανέστης βρήκε λίγο τη μπάλα, πριν αυτή καταλήξει στο δοκάρι, για να ακολουθήσουν άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες για την «ελαφρά ταξιαρχία»: στο 77΄ ο Τσιλούλης νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Ανέστη και ένα λεπτό αργότερα ο Ντάουντα βρέθηκε σε καίρια θέση, αλλά η κεφαλιά του ήταν απογοητευτική. Με τον Απόλλωνα να πιέζει, ο Παναιτωλικός προσπάθησε να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση και παραλίγο να τα καταφέρει στο 85΄, όμως ο Βέρχουλστ σταμάτησε τον Καρέλη.

Διαιτητής: Μανούχος (Αργολίδας)

Κίτρινες: Βιτλής, Ντεντάκης

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Τζιανλούκα Φέστα): Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Βιτλής (46΄ Μπαξεβανίδης), Σλίβκα, Ντομίνγκες, Παμλίδης (66΄ Ντάουντα), Ρόγκνε, Μαρτίνες, Τσιμπσάχ (63΄ Κάστρο), Σίγκνεβιτς (83΄ Ιωαννίδης), Τσιλούλης (83΄ Γιαννιώτας)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αντούνες, Μεντόσα (86΄ Λούι), Χουχούμης, Μαλής, Κορνέλιους, Καρέλης (86΄ Βργκοτς), Λάρσον, Φλόρες, Νταγκό (64΄ Βέργος), Ντίας (73΄ Μπαρμπόσα)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς