18.9 C
Athens

Μαρτίνς και Μασούρας για τη δολοφονία του Άλκη: «Άμεσα αλλαγή νοοτροπίας, μαύρη σελίδα στην ιστορία»

Πέδρο Μαρτίνς και Γιώργος Μασούρας στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τη στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Ο Πέδρο Μαρτίνς και ο Γιώργος Μασούρας, όπως συνολικά και όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο και η κοινωνία, είναι συγκλονισμένοι από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πορτογάλος προπονητής και ο διεθνής μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού μέσω της κάμερας της NOVA έστειλαν μήνυμα κατά της βίας και υποστήριξαν πως πρέπει να υπάρξει αλλαγή νοοτροπίας για να μην υπάρξουν παρόμοια τραγικά φαινόμενα.

«Είναι λυπηρό περιστατικό, το ποδόσφαιρο δεν είναι αυτό. Να στείλω τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού, να λυθεί γρήγορα η υπόθεση. Είναι μία μαύρη σελίδα στην ιστορία. Λυπηρό για την κοινωνία, για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει να λυθεί και να αποτελέσει παρελθόν. Σε στιγμές τέτοιου σοκ μπορεί να βρεθεί η ευκαιρία για να αλλάξουμε και να πλήξουμε τη βία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ίσως αυτή είναι μία αφορμή να γίνουν κάποια πράγματα εναντίον της βίας», είπε ο Πορτογάλος.

Ο Γιώργος Μασούρας αναφερόμενος στο συγκεκριμένο περιστατικό υποστήριξε επίσης πως: «Θέλω να δώσω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν λόγια για τέτοιου είδους καταστάσεις. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ίσως για να αποσοβήσουμε στο μέλλον αντίστοιχες καταστάσεις ο καθένας ξεχωριστά σε κάθε ομάδα και αθλητής, προπονητής, παράγοντας να έχει την κατάλληλη νοοτροπία και να δίνει το κατάλληλο παράδειγμα προς τα έξω και να μην δυναμιτίζεται το κλίμα. Να υπάρχει καλύτερη συνεννόηση μεταξύ των ομάδων ώστε να αποφεύγονται τέτοιου είδους καταστάσεις. Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο για αυτό».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς