24.6 C
Athens

Ψυχωμένη πρόκριση της Σάκκαρη στον τελικό του WTA της Αγίας Πετρούπολης μετά από τρίωρη μάχη με την Μπέγκου

Μετά από μία τρίωρη μονομαχία που τα είχε όλα και έσπασε κάθε ρεκόρ στα μπρέικ πόιντς, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ρουμάνας αντιπάλου της και εξασφάλισε το εισιτήριο για τον τελικό του WTA της Αγίας Πετρούπολης

Η Μαρία Σάκκαρη στον τελικό του WTA της Αγίας Πετρούπολης! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια υπέταξε με 2-1 σετ και την Ιρίνα Μπέγκου από τη Ρουμανία και συνεχίζει απτόητη την πορείας της προς την κούπα στο τουρνουά της Ρωσίας, μόλις 15 ημέρες μετά το τέλος του Australian Open.

Η «Σακ» επέβαλε από την αρχή της αναμέτρησης τον ρυθμό της ωστόσο χρειάστηκε να φορτσάρει και να ιδρώσει στο τέλος για να κάμψει τελικά την αντίσταση της Μπέγκου, που έφτασε στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιε, κυρίως λόγω της ποιότητας της αντιπάλου της αλλά και των δικών της αβίαστων λαθών.

Τα πάντα στο κομβικό τρίτο σετ κρίθηκαν στα αλλεπάλληλα μπρέικ από τη μία και την άλλη πλευρά, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια να έχει μεγαλύτερο ωριμότητα στο παιχνίδι της, να βρίσκει μερικά ποιοτικά χτυπήματα και να παίρνει με αγχωτικό τρόπο το ματς και την πρόκριση έπειτα από τρεις ώρες αγώνα!

Η Σάκκαρη διαχειρίστηκε με σωστό τρόπο τα νεύρα της μετά το χαμένο δεύτερο σετ στο τάι-μπρέικ και με «όπλο» της τα μπρέικ πόιντς (έφτασαν τα 6 σε όλο το ματς) υπερκέρασε το εμπόδιο της σκληροτράχηλης Μπέγκου, που αποχαιρετά τη διοργάνωση αφήνοντας θετικά μηνύματα για το μέλλον.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θα βρεθεί στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (13/02) με μοναδικό στόχο την κούπα, που θα είναι και η πρώτη της σε ένα WTA τουρνουά. Βέβαια θα πρέπει πρώτα να πάρει μερικές ανάσες ξεκούρασης, αφού η αποψινή μάχη ήταν πιο σκληρή απ’ ότι θα περίμενε και κρίθηκε στις λεπτομέρειες και την υπομονή.

ΤΑ ΣΕΤ: 6-4, 6-7 (τάι-μπρέικ), 6-4

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς