19.4 C
Athens

Πόρτο – Σπόρτινγκ 2-2: Οι Δράκοι προφύλαξαν το +6 στο επεισοδιακό ντέρμπι του Ντραγκάο

Μπορεί για πέμπτο διαδοχικό ματς η Πόρτο να μην κέρδισε τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ωστόσο το 2-2 στο Ντραγκάο ίσως ισοδυναμεί με… τίτλο. Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο επέστρεψε από το 0-2 και σε συνδυασμό με την αποβολή του Κοάτες έφτασε στον πολυπόθητο βαθμό που τη διατηρεί στο +6 από τα Λιοντάρια.

Η αναμέτρηση ήταν επεισοδιακή αφού είχε κόκκινες, δοκάρι, νεύρα και δέκα λεπτά καθυστερήσεων ενώ με το σφύριγμα της λήξης επικράτησε χάος με είσοδο οπαδών και σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Οι φιλοξενούμενοι παρότι δέχθηκαν πίεση στα πρώτα λεπτά, ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους τελική προσπάθεια με την κεφαλιά του Παουλίνιο στο 8′ έπειτα από τη σέντρα του Ρέις. Ο Νούνο Σάντος στο 34′ έκανε το 0-2 και έβαλε στα… σχοινιά τους γηπεδούχους που μείωσαν στο 38′ με το όμορφο πλασέ του Βιέιρα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τη Σπόρτινγκ αφού ο Κοάτες αποβλήθηκε στο 49′ με δεύτερη κίτρινη κάρτα για τράβηγμα στον Εβανίλσον. Τα Λιοντάρια άντεξαν στην πίεση ως το 78′ που ο Ταρεμί ισοφάρισε σε 2-2, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν και δοκάρι για το 3-2 στις καθυστερήσεις με τον Πέπε.

Με το σφύριγμα της λήξης στο… 100′ ο διαιτητής ξεκίνησε να μοιράζει κόκκινες κάρτες αφού πιάστηκαν όλοι στα χέρια και δεν γλίτωσαν οι Ταμπάτα, Πέπε, Μαρτσεσίν και Παλίνια, με τα πνεύματα να μην ηρεμούν καθόλου.

ΠΟΡΤΟ: Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο (74′ Πέπε), Εμπεμπά, Πέπε, Ζαϊντού, Οτάβιο, Ουρίμπε (74′ Κονσεϊσάο), Βιτίνια (57′ Γκαλένο), Βιέιρα (90′ Γκρούγιτς), Εβανίλσον (90′ Τόνι Μαρτίνεθ), Ταρεμί

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Αδάν, Φεντάλ, Κοάτες, Ινάσιο, Εσγκάιο, Ματέους, Ουγκάρτε (90+2′ Ταμπάτα), Ρέις, Νούνο Σάντος (66′ Νέτο), Σαράμπια (54′ Παλίνια), Παουλίνιο (66′ Σλιμανί)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς