17.2 C
Athens

Σάκκαρη – Μέρτενς 2-0: Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια στους «4» της Αγίας Πετρούπολης με σπουδαία εμφάνιση

Μεγάλη εμφάνιση και πρόκριση για τη Μαρία Σάκκαρη στο τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επιβλήθηκε με 2-0 της Μέρτενς στη φάση των «8» και πέρασε στους «4» παρουσιάζοντας τρομερά αποθέματα ενέργειας και φοβερή νοοτροπία.

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Ιρίνα Μπέγκου (νούμερο 56 της παγκόσμιας κατάταξης) η οποία επικράτησε με 2-0 σετ της Μαρτίντσοβα και θα διεκδικήσει την παρουσία της στον τελικό του τουρνουά.

Σε ένα απαιτητικό παιχνίδι που για μεγάλο διάστημα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν είχε σταθερότητα στο σέρβις, αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και ήδη πανηγυρίζει την παρουσία της σε ημιτελικό για πρώτη φορά στο 2022.

Η Μέρτενς έβαλε τρομερή δυσκολία στο πρώτο σετ με διαδοχικά μπρέικ στα οποία η Σάκκαρη έβρισκε απάντηση και πόντους μέσα από μεγάλα ράλι. Οδηγώντας το σετ στο τάι μπρέικ και παρά το προβάδισμα της Βελγίδας, η Ελληνίδα τενίστρια έφτασε δύσκολα στην κατάκτηση του με 7-6.

Το έναυσμα για ένα καλύτερο δεύτερο σετ δόθηκε και η Σάκκαρη με δύο διαδοχικά μπρέικ προηγήθηκε με 4-0, βάζοντας τις βάσεις για να φτάσει σε μια πολύ σπουδαία πρόκριση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς