23.5 C
Athens

ΕΕΑ: Δεν προκύπτει παράνομη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Ξάνθη

Η ΠΑΕ Ξάνθη έχει περάσει από χίλια κύματα τα τελευταία χρόνια. Μετά την περιβόητη υπόθεση πολυϊδιοκτησίας που μέσω της αφαίρεσης βαθμών την έστειλε διαλυμένη στα μπαράζ και από εκεί στη Β’ εθνική, προέκυψε στη συνέχεια θέμα με τον νέο ιδιοκτήτη Μπιλ Πάπας.

Ανεξάρτητα από τα μπλεξίματα που αντιμετωπίζει στην Αυστραλία ο κύριος Πάπας, η ΕΕΑ κλήθηκε να διερευνήσει το κατά πόσο η μεταβίβαση των μετοχών στο νυν ιδιοκτησιακό καθεστώς ήταν νόμιμη, όπως επίσης και η προέλευση των χρημάτων για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με την απόφαση που ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, δεν προέκυψε κάποια παράνομη δραστηριότητα σε κάποιο από τα δυο προαναφερθέντα σκέλη.

Αναλυτικά οι σημερινές αποφάσεις της ΕΕΑ:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
(11.02.22 ώρα 14:00)

1. Ακρόαση Θεόδωρου Δρακόπουλου σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τη νόμιμη εκπροσώπηση της ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 2017. (Υπό διάσκεψη)

ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ ΓΙΑ 17-02-2022

2. Ακρόαση της ΠΑΕ Α.Ο. ΞΑΝΘΗ σύμφωνα με το άρθρο 77Α παρ.1 εδ.εδ. α΄και δ΄και παρ.9 ν.2725/1999, όπως ισχύει, σχετικά με το νυν ιδιοκτησιακό της καθεστώς. (Υπό διάσκεψη).

α ) Δεν προέκυψε παράνομη μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ

β) Από τα μέχρι τούδε στοιχεία δεν προκύπτει η παράνομη προέλευση των χρημάτων, τα οποία διετέθησαν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς