15 C
Athens

Σύσκεψη στο Μαξίμου για την οπαδική βία

Σύσκεψη εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την εξέταση των υπό κατάθεση μέτρων σε θεσμικό και επιχειρησιακό επίπεδο για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο το σχέδιο για την αντιμετώπιση φαινομένων οπαδικής βίας, το οποίο θα περιλαμβάνει τα μέτρα που εξήγγειλε πριν από λίγες ημέρες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μετά την δολοφονία του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη.

Το κυβερνητικό σχέδιο θα κινείται στην γραμμή όσων προανήγγειλε η κυβέρνηση με μέτρα σε τρεις κατευθύνσεις:

1. στην ακόμα μεγαλύτερη αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου σε ό,τι αφορά τη λειτουργία των Λεσχών Φιλάθλων και των παραρτημάτων τους,

2. στις αναγκαίες προσαρμογές του Ποινικού Κώδικα και

3. στην εντατικοποίηση των ελέγχων από πλευράς της ΕΛ.ΑΣ

Παράλληλα, αλλαγές θα γίνουν και στον τρόπο διοίκησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την FIFA και τον UEFA για την παροχή τεχνογνωσίας.

Οι ανακοινώσεις των μέτρων θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς