19.7 C
Athens

Αποσύρθηκε από τον στίβο ο Τζάστιν Γκάτλιν

Την απόφασή του να αποσυρθεί από τον στίβο ανακοίνωσε ο Τζάστιν Γκάτλιν στα 40 του χρόνια.

Ο Αμερικανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης στα 100 μέτρα μίλησε για την καριέρα του με μια μακροσκελή του ανάρτηση στο Twitter, τονίζοντας πόσο αγάπησε το άθλημα:

«Αγαπητέ στίβε, από τη στιγμή που γνώρισα το τρέξιμο, αυτό που με έκανε να νιώθω ελεύθερος, να νιώθω ο εαυτός μου, σε αγάπησα. Με την αγάπη έρχονται οι προκλήσεις κι εσύ μου έδωσες τόσες στην καριέρα μου. Κάποιες από αυτές πόνεσαν περισσότερο και από την ίδια τη ζωή. Αλλά μέσα από τα πάνω και τα κάτω μου, μέσα από τις ήττες και τις νίκες μου, σε αγάπησα. Η σκυτάλη δόθηκε, αλλά η αγάπη δε σβήνει ποτέ. Λάβετε θέσεις, έτοιμοι… έφυγα!».

Ο Αμερικανός σπρίντερ θέλησε να κλείσει την καριέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, αλλά ένας τραυματισμός τον εμπόδισε από το να δοκιμάσει την τύχη του στα δοκιμαστικά.

Παρά τις αμέτρητες επιτυχίες του, ο Γκάτλιν έμεινε τελικά στη μνήμη του κοινού όχι τα μετάλλιά του, αλλά για τη σύνδεσή του με το ντόπινγκ. Βρέθηκε δύο φορές θετικός σε χρήση απαγορευμένων ουσιών, το 2001 και το 2006 και τιμωρήθηκε συνολικά με αποκλεισμό έξι ετών από το άθλημα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς